TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Ekskluzivno: Radoznalac

izvor:

Branko Bokun je bio čovek velike energije i osoba sa najviše kontakata u svetu. Poznavao je najznačajnije ljude 20. veka. Sa njima se družio, letovao na Azurnoj obali, pisao knjige.

Prijatelji su mu bili Đorđo de Kiriko, Endi Vorhol, Porfirije Rubiroza, Đani Anjeli... Bio je oženjen princezom, bio je i špijun u Vatikanu.

Mira Adanja Polak je posvetila tri dokumentarne emisije, a ovoga leta se opredelila za emisiju "Radoznalac", u kojoj je pokušala da najbolje predstavi ličnost jednog neverovatnog čoveka koji je inspirisao za mnoge emisije koje je uradila. Bio je osoba velikog znanja i mudrosti.

Zadovoljavao se za života činjenicom da je sve nevažno osim lične ispunjenosti i zdravlja. Jeo je malo, družio se samo sa onima koji mu prijaju, voleo je da pomogne i savetuje, a sve ružno zaboravlja. Živeo je dugo i umro bez muke. Nikog nije opterećivao.

Mnogi ga nisu razumeli a bio je jednostavan. Dugo je živeo van zemlje a u Beograd je došao samo jednom i to posle 58 godina.

Pored velikog broja knjiga koje je objavio u Engleskoj, kod nas je prevedena jedna koja zaslužuje pažnju. Dao joj je naslov "Divili ste se, ali kome", gde govori o svojim zanimljivim susretima i poznanstvima.

www.rts.ra

KOMENTARI