TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Pet dana pisca - Mirjana Lazić: Priče sa kraja hodnika

izvor:

Početkom maja 2012. godine biće prikazan ciklus od pet TV filmova (drama) čiji je pisac Mirjana Lazić Romčević (autor TV serije "Ulica lipa"), a koji su nastajali od 1987. do 2001. godine

U filmovima igraju najznačajniji glumci srpskog glumišta. Mnogi izvanredni filmski i televizijski stvaraoci (direktori fotografije, kostimografi, scenografi, kompozitori i dr.), kao i talentovani reditelji potpisuju ova ostvarenja.

Filmovi će se prikazivati na Prvom programu RTS-a, pet radnih dana, od 14 do 18 maja 2012. godine, u terminu od 13:20

Priče sa kraja hodnika

Drama "Priče sa kraja hodnika" je scenaristički debi dramaturga i scenariste Mirjane Lazić, nastala kao ispitni rad na trećoj godini Dramaturgije, u klasi Dušana Kovačevića, premijerno emitovana u proleće 1987. godine u popularnom terminu tzv. "dramskog ponedeljka".

U tadašnjoj Jugoslaviji TV centri svih bivših republika učestvovali su u stvaranju ovog kultnog termina nekadašnje JRT, ali je TV Beograd vodio po broju proizvedenih i emitovanih originalnih TV drama.

Tema TV filma je retko obrađivana i privukla je veliku pažnju kritike u celoj zemlji. Radnja se odvija u bolničkoj sobi u kojoj se leče žene od steriliteta, a zapravo govori o velikoj emocionalnoj otuđenosti u porodici i društvu.

Uloge: Ljiljana Blagojević, Radmila Živković, Petar Kralj, Vojislav Brajović, Gorica Popović, Olivera Marković, Renata Ulmanski, Predrag Ejdus, Mira Joković...

Pisac scenarija: Mirjana Lazić
Reditelj: Miljenko Dereta
Direktor fotografije: Veselko Krčmar
Scenograf: Marina Milin
Kostimograf: Divna Jovanović
Kompozitor: Slobodan Marković


Izvor RTS.rs

KOMENTARI