TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

13 dana (Thirteen Days)

izvor:




Istinita priča o tome kako je izbegnut jedan rat. Politički triler o najnapetijem trenutku hladnog rata - kubanskoj raketnoj krizi iz 1962. godine.

13. novembra 1962. godine američki špijunski avioni snimili su šokantne fotografije nad Kubom. Na njima se jasno videlo da su Sovjeti razmestili svoje interkontinentalne nuklearne rakete gotovo uz samu američku obalu.

Projektili mogu da stignu do SAD-a za samo nekoliko minuta i ubiju 80 miliona ljudi. Predsednik Džon Kenedi i njegovi savetnici - njegov brat i tadašnji ministar pravosuđa Robert Kenedi, i poseban savetnik u Beloj kući, Kenet O’Donel, na kojega se predsednik najviše oslanja, pokušavaju da izvrše pritisak na Moskvu da povuče svoje rakete kako bi se izbegao nuklearni rat.

I dok Kenedi i njegov tim traže miran način rešavanja krize, vojni predstavnici problem žele da reše invazijom na Kubu. Sledi 13 napetih dana - kada se svet nalazio na ivici nuklearnog rata. Predsednik mora da pređe preko političkog minskog polja i da izbegne treći svetski rat...

Režija: Rodžer Donaldson

Uloge:  Kevin Kostner, Brus Grinvud, Drejk Kuk


KOMENTARI