TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

300

izvor: tvprogram.rs

300

Žanr: Akcija
Trajanje: 117 minuta
Uloge: Džerard Batler
Više informacija




Grupa persijskih glasnika dolazi u Spartu, i zahteva pokornost kralju Kerksu. Ljut i uvređen zahtevom koji traže, kralj Leonida naređuje da se glasnici pobiju što dovodi do sukoba sa Persijom. Leonida pravi ratni plan protiv Persijanaca i posećuje proročicu, tražeći da mu da savet. Sveštenici, koje je Kserks već podmitio, namerno greše u interpretaciji poruke proročice, govoreći da Sparta ne bi trebalo da ide u rat.


Uprkos upozorenju, Leonida kreće u rat sa Persijancima skupivši 300 najboljih ratnika pri tom birajući samo one koji već imaju muške potomke. U toku marša ka severu pridružuje im se grupa Arkađana i Grka. Stigavši u klanac Termopile naspram persijske armije grade zid kako bi sprečili napredovanje Persijanaca.

Grbavi Spartanac Efijalt od Leonide traži dopuštenje da se priduži njegovoj vojsci kako bi u bici osvetio svog oca. Leonida mu to ne dozvoljava sa objašnjenjem da bi njegova nesposobnost pravilnog držanja štita mogla biti slaba tačka u ratnoj formaciji. Uvređeni Efijalt odlazi Kserksu i nudi mu pomoć u ratu protiv Persijanaca koji su do tog trenutka uspešno odbijali napade Kserksove vojske.

Uloge: Džerard Batler, Lina Hidi, Dejvid Venam , Dominik Vest, Majkl Fasbender

Režija: Zek Snajder


Trailer

KOMENTARI