TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Bujica ljubavi (Stream of Love)

izvor:


Dokumentarni / 70 min.
Mađarska, 2013


Sniman u jednom rumunskom selu, ovaj film istražuje intimne odnose između jednog osamdesetogodišnjaka i žena u njegovom selu. Dok posećuje svaku od žena, otkrivamo duboko ukorenjene i dramatične tajne. Naravno, uz šarm i humor.


Seljani iz mađarskog sela u Transilvaniji, u Rumuniji, opčinjeni su ljubavlju i žudnjom, čak i u starosti. Vreme kao da nije prolazilo u ovom selu i, mada je većina stanovništva u poznim godinama, srca seljana su ispunjena mladalačkim žarom. Recimo, Feri je neizlečivi romantik.

Iako je davno prešao 80. godinu, još uvek se udvara seoskim udovicama (kojih ima čak 25!) – iako tvrdi da su samo dve ili tri vredne truda. Žene govore vrlo otvoreno u kameru o svojim najintimnijim mislima i snovima.Njihove tragikomične priče su dokaz da se u ovom zabačenom selu još uvek odvija drevna igra ljubavi, pod uticajem davnih dana.

Starija žena zavija sarmu sećajući se svoje svadbene noći koja je dobila neočekivani obrt kada je njen mladoženja propao kroz dotrajali krevet – pre nego što se između njih bilo šta desilo. Pri kraju filma, vidimo žene koje se kotrljaju nizbrdo dok ih zaobljene grudi blago usporavaju. One žive drugu mladost.

Režija: Ágnes Sós


KOMENTARI