TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Dvoje suvišnih

izvor:


Pošto je 1993. godine romantičnom komedijom „Zlatna vremena"osvojio Oskara i prestižnu nagradu BAFTA za najbolji film saneengleskog govornog područja, talentovani španski producent,scenarista i režiser Fernando Trueba odlučio je da se oproba uHolivudu. Rezultat je ležerna i zabavna komedija „Dvoje suvišnih“.

Art je talentovani slikar i vlasnik male galerije. Pre četiri godine, posle smrti majke, doselio se sa ocem iz Italije. Po dolasku, sa Gloriom i Maniem otvara galeriju, sa namerom da živi od prodaje svojih i Manievih radova. Posao slabo ide, pa je Art prisiljen da vara bogate udovice koje uverava da su njihovi muževi nedugo pre smrti od njega naručili skupe slike.

Među tim udovicama je i stara gospođa Paleto, majka ekscentričnog mafijaša Genea. Kada se Art sukobi sa Geneom i njegovim ljudima, u pomoć mu neočekivano priskače atraktivna Beti, bivša Geneova supruga. Uživajući u društvu bogate i romantične žene, Art zaključuje da mu se sreća konačno osmehnula.

Međutim, ubrzo saznaje da Beti namerava da se uda za njega, jer je uverena da je on muškarac njenog života. Da stvar bude gora, Art upoznaje Betinu sestru Liz, senzibilnu i povučenu intelektualku u koju se zaljubljuje na prvi pogled. Liz otvoreno prezire Arta, jer ga smatra ženskarošem i lovcem na miraz. Veren sa Beti i zaljubljen u njenu sestru, Art uprkos Glorijinom protivljenju odluči da zavede Liz, pretvarajući se da je svoj brat blizanac, romantični slikar Bart....



Two Much, 1995.

Žanr: Komedija

Uloge: Antonio Banderas, Melani Grifit, Daril Hana Režija: Fernando Trueba

više o filmu...


Izvor B92.net

KOMENTARI