TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Godina psa (A Dog Year)

izvor:




Zasnovana na memoarima Džona Kaca, u adaptaciji Džordža Lavua, ovapriča govori o čoveku uzdrmanom krizom srednjeg doba, čiji se životokreće naglavce kada uzme da čuva škotskog ovčara koji je još luđiod njega.

Ponekad promena stiže na četiri noge. Nosilac nominacije za Oskara, Džef Bridžis glumi u istinitoj priči o dve duše koje su transformisane neobičnim savezom: „Godina psa“. Zasnovan na memoarima bestseler autora, Džona Kaca, ovaj film govori o pedesetogodišnjem piscu u krizi srednjeg doba, koji impulsivno prihvata da primi dobro odgojenog, ali svojeglavog škotskog ovčara. Pošto pas počne da pravi haos po njegovom domaćinstvu u mirnom predgrađu, Džonovi očajnički pokušaji da ga nadvlada daju malo rezultata.

Ali kada se preseli na seosku farmu, u kombinaciji sa lekcijama o lepom ponašanju od strane stvarnog šaptača i predvodnika stada ovaca, ponašanje psa i, još važnije, samog Džona, počinje da se menja. U filmu igraju i Loren Ambrouz (nosilac nominacije za nagradu Emi za HBO seriju „Šest stopa pod zemljom“) i Luis Smit (HBO serija „Prava krv“). Scenario i režija Džordž Lavu.

Uloge: Jeff Bridges, Lauren Ambrose, Lois Smith, Domhnall Gleeson

Režija: George LaVoo


KOMENTARI