TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Granice ljubavi (Personal effects)

izvor:




U gradiću u državi Iowi, nakon što joj je suprug alkoholičar ubijen u baru, Linda (M. Pfeiffer) je, ostavši sama, prisiljena odgajati svojeg od rođenja gluvonemog sina Clayja (S. Hudson).


U isto vreme, perspektivni rvač Walter (A. Kutcher), potpuno posvećen treninzima u želji da uđe u američku reprezentaciju, sazna da mu je mučki ubijena sestra netom nakon vlastitog venčanja. Zbog toga on napusta sport i vraća se majci.

Tokoom suđenja sestrinom ubici on će se sprijateljiti s Lindom, budući da ona ima sličnu životnu priču kao i on. Takođe, Lindinom Clayju se jako sviđa Walter i on odlučuje da se bavi rvanjem. Linda i Walter zajedno će dočekati presude ubicama svojih najmilijih...

"Personal Effects "je psihološka drama koja razmatra složen odnos dvoje ljudi koji se, zbog različitih karaktera i poslova, nikada ne bi zbližili da ih težak sticaj okolnosti - dva mučka ubistva njihovih najbližih - nije naveo na isti životni put.

Priča je to utemeljena na pripovetki američkog pisca Ricka Moodyja, poznatoga po romanu (po kojemu je takođe snimljen istoimeni film) Ledena oluja.

Snimljen u Vancouveru, vrlo ozbiljan, podjednako usresređen i na prikaz patnji junaka kao i na sudske procese oko kojih se vrti najveći deo radnje, film je vrlo uspešno delo, majstorski režirano i odglumljeno. U glavnim ulogama izvrsni su slavni američki glumci.

Trajanje:  106 min.

Uloge:  Michelle Pfeiffer, Ashton Kutcher, Kathy Bates (Gloria), Spencer Hudson, Aleks Paunovic (Tom), David Lewis (Brice), Brian Markinson (Finneran) i drugi...

Scenario:  David Hollander (po noveli Ricka Moodyja)
    
Reditelj:  David Hollander

Žanr:  psihološka drama



KOMENTARI