TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Opatica (The Nun)

izvor:




Francuska, 18. vek. Šesnaestogodišnja Suzana je mimo svoje volje poslata u manastir, gde shvata da joj je teško da se prilagodi tom svetu. Odlučuje da jednog dana povrati svoju slobodu.

Francuska, 1760-ih godina. Rođena u buržoaskoj porodici, Suzana je prelepa devojka, talentovana za muziku. Iako je vernica, užasno je uplašena nakon što su je roditelji poslali u manastir, očekujući od nje da se zamonaši. Suzana u početku ne prihvata manastirska pravila, ali uskoro saznaje da je ona vanbračno dete, te joj ne preostaje ništa drugo osim da snosi posledice majčinog greha.

Uskoro želi da skrene s tog religioznog puta i pokušava da poništi zakletvu koju je dala, ali tad umire nastojnica manastira koja ju je primila i utešila. Njena naslednica, sestra Kristina, vrlo je sadistički i okrutno nastrojena nastojnica, koja na najgore moguće načine ponižava Suzanu, lišavajući je hrane i odeće. Suzana je konačno prebačena u drugi manastir, gde upoznaje drugačiju nastojnicu koja gaji neprimerena osećanja prema njoj.

Uloge: Pauline Etienne, Isabelle Huppert, Louise Bourgoin, Martina Gedeck,

Režija: Guillaume Nicloux


KOMENTARI