TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Šifra smrti (Safe)

izvor: HBO

Šifra smrti
(Safe)

Žanr: Akcija
Trajanje: 94 minuta
Više informacija



Džejson Stetam je glavni lik, u ulozi bivšeg vladinog agenta Luka Rajta, koji tokom jedne naporne noći uspeva da pokosi korumpirano njujorško podzemlje, da bi spasio život jedne devojčice i iskupio svoj.


Drugorazredni borac u ringu mešovitih borilačkih veština, Luk Rajt živi u ritmu umrtvljujuće rutine, sa veoma malo novca... Sve dok jednog dana ne pokvari nameštenu borbu. Za primer drugima, ruska mafija ubija njegovu porodicu i proteruje ga iz njegovog života zauvek, ostavivši ga da luta ulicama Njujorka, razdiran krivicom, i pateći zbog saznanja da će ga zauvek neko posmatrati, a da će svako sa kim razvije bilo kakvu vezu takođe biti ubijen. Ali, kada vidi uplašenu dvanaestogodišnju devojčicu Mej, koju gone isti gangsteri koji su ubili njegovu suprugu, Luk instinktivno uskače u borbu...

Pravo u srce smrtonosnog rata, u kome su ulozi visoki. Mej, kako će otkriti, nije obična devojčica, nego siroče koje je vunderkind za matematiku, prisiljena da radi za Trijade kao «brojač». Otkriva da je ona zapamtila neprocenjivi numerički kod, za koji bi Trijade, ruska mafija i korumpirana frakcija njujorške policije ubili. Shvativši da je jedina osoba kojoj Mej može da veruje, Luk seje užas širom gradskog podzemlja ne bi li spasio život nedužne devojčice... I možda čak iskupio svoj život.

Režija: Boaz Yakin
   
Glume: Jason Statham, Catherine Chan, Robert John Burke, JamesHong, Chris Sarandon

I

Trailer

KOMENTARI