TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Sutra ne umire nikad (Tomorrow never dies)

izvor: tvprogram.rs

Sutra ne umire nikad
(Tomorrow never dies)

Žanr: Akcija
Trajanje: 119 minuta
Uloge: Pirs Brosnan
Džonatan Prajs
Više informacija



Tajkun Karver želi da postane jedan od najmoćnijih ljudi na svetu. Zahvaljujući svojoj televizijskoj kući, on je prisutan u svakom domu na kugli zemaljskoj osim u Kini, jer kineska vlada odbija da prikazuje njegov program.

On zato organizuje teroristički napad na britanski ratni brod u međunarodnim vodama južnog dela Kineskog mora.
A plan je da svojom medijskom eksponiranošću izazove rat i tako zagospodari svetom.

Šefica britanske obaveštajne službe shvata da nešto nije u redu i pokušava da proveri da li se radi o zaveri.

Džejms Bond je jedini koji može spasiti svet i poslat je u Kinu da izvidi situaciju. Posle pomoći Karverovoj supruzi Paris, Bond u Hongkongu upoznaje Vai Lin, koleginicu iz kineske službe spoljne sigurnosti.

Njih dvoje otkrivaju da priča počinje još za vreme misije na rusko-kazahstanskoj granici...

Uloge: Pirs Brosnan, Džonatan Prajs, Mišel Jo, Teri Hačer, Džo Don Bejker...ZANIMLjIVO

- Originalni naslov filma bio je "Sutra nikad ne laže", što ima smisla s obzirom na to da se dnevni tabloid u vlasništvu Eliota Karvera zove "Sutra". Ali daktilografska greška na jednom od scenarija koji su dobili producenti uzrokovala je da se ipak usvoji sadašnj naslov.

- Uloga Eliota Karvera bila je ponuđena Entoniju Hopkinsu.

- Monika Beluči pojavila se na audiciji za ulogu Paris Karver.

- Ovaj film karakteriše velika upotreba tehničkih sprava zato što su se neki obožavaoci Bond franšize žalili na to da u ih u filmu "Zlatno oko" ima premalo.

- Mišel Jo sama je glumila u gotovo svim opasnim scenama bez obzira na to što je mogla da koristi kaskadera.

- Scene u kojima se pojavljuje Teri Hačer morale su brzo biti snimljene jer je čuvena «domaćica» na početku snimanja saznala da je u drugom stanju.

- Teri Hačer je izjavila da je prihvatila ulogu u ovom filmu kako bi ispunila životni san njenog supruga da bude u braku sa Bond devojkom.

- U jednom trenutku tokom snimanja u Bankoku, helikopter je greškom preleteo iznad američke ambasade zbog čega su američke diplomate pomislile da se radi o nekoj vrsti špijunaže.

- Nevidljivi (stelt) brod nije fiktivni izum. Lokhid je tajno konstruisao i prikakazao ovakav brod još početkom osamdesetih godina prošlog veka ali su čelnici američke mornarice odlučili da im ne treba ovakvo plovilo. Prototip tog broda pod nazivom «Morska senka» bio je dug više od 45 metara, a brod korišćen u filmu je gotovo identična replika «Morske senke».

- Britanska grupa Palp napisala je pesmu za ovaj film, ali su je producenti ipak odbili. Pesma se na kraju našla na albumu ove grupe i to izmenjenog naslova. Međutim, prvi izbor za naslovnu pesmu komponovali su i izveli članovi danskog rok benda Svon Li, ali je njihova kompozicija odibjena jer grupa nije bila dovoljno poznata. Bilo je predloženo da neka druga grupa izvede pesmu, ali su članovi grupe to odbili. Na kraju je pevačica Šeril Krou izvela svoju pesmu istog naslova.

- U reklami za čuvenog proizvođača automobila BMW koja je bila u vezi sa filmom bila su prikazana tri vozila (dva automobila i motor) ispod kojih je pisao slogan: "Kako je moguće da Bond bude veran samo jednom? Pogledajte najnovije ljubavi Džejmsa Bonda u novom filmu ‘Sutra ne umire nikad'".

- Tokom snimanja ovog filma uništeno je 15 BMW automobila.

- Naziv mučenja za koje Stamper ekspert je "čakra mučenje".

- S obzirom na to da se druga polovina filma odvija u Vijetnamu, producenti filma pregovarali su sa predstavnicima vijetnamske vlade da im dozvole snimanje. Iako se činilo da će uspeti u pregovorima, predstavnici vijetnamskog ministarstva kulture i inofrmacija ipak nisu dozvolili snimanje. Na kraju je odlučeno da se «vijetnamske» scene snimaju na Tajlandu a da Bankok bude Sajgon.

- Zbog toga što je sneg bio neophodan za snimanje akcione scene na početku filma, a postojeći sneg se topio, art direktori morali su da organizuju dovoženje snega sa drugih lokacija da bi omogućili snimanje scene. Za snimanje te scene bilo je potrebno dve nedelje.
Izvor: http://www.rts.rs

Trailer

KOMENTARI