TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Za mog oca (For My Father)

izvor:


Drama / 100 min.
SAD, 2008


Tarek, Palestinac primoran da izvede samoubilačku misiju u Tel Avivu, dobija drugu šansu kad fitilj na eksplozivu zataji. Nakon toga upoznaje Keren, ženu koja je napustila svoju ultraortodoksnu porodicu u potrazi za sopstvenom slobodom.


Tarek, Palestinac primoran da izvede samoubilačku misiju u Tel Avivu da bi spasio očevu čast, dobija drugu šansu kad fitilj na njegovom eksplozivu zataji. Prinuđen da provede vikend u Tel Avivu čekajući popravku, Tarek mora da živi među ljudima koje planira da ubije.

Na svoje zaprepašćenje, povezuje se s nekoliko izraelskih društvenih otpadnika, uključujući prelepu Keren, koja je prekinula kontakt sa svojom ortodoksnom porodicom i bivšim načinom života. Nemajući šta da izgube, Tarek i Keren otvaraju dušu jedno drugome, i među dvoma udaljenim i povređenim osobama, odgajanim da budu neprijatelji, počinje da se rađa neočekivana ljubav.

Međutim, sa smrtonosnim eksplozivom na sebi, on mora da provede narednih 48 sati u gradu, razmišljajući o ljudima koji su ga poslali, a koji mogu aktivirati bombu putem daljinskog upravljača, izraelskoj policijskoj patroli i novostečenim prijateljima. Provodeći to vreme s Keren i novim prijateljima, Tarek shvata da iskra života ponovo ispunjava njegovu dušu, a kad se vikend završi, moraće da donese odluku svog života.

Režija: Dror Zahavi    

Uloge:  Shredi Jabarin, Hili Yalon, Shlomo Vishinsky, Jony Arbid


KOMENTARI