TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Carstvo poroka V (Boardwalk Empire)

izvor: HBO

Carstvo poroka V
(Boardwalk Empire)

Žanr: Kriminalistika
Trajanje: 55 minuta
Više informacija

Poznata drama kanala HBO smeštena u 1920-te i osvit prohibicije, dobitnica 12 nagrada Emmy®, predstavlja hroniku života iz doba Nakija Tompsona, neospornog vladara Atlantik Sitija koji je podjednako bio i političar i gangster.

Terens Vinter, koji je dobio nagradu Emi za „Sopranove“ i reditelj nagrađen Oskarom, Martin Skorseze, donose nam raskošnu dramu smeštenu u osvit prohibicije, kad je prodaja alkohola bila nezakonita širom Sjedinjenih Američkih Država. Na plaži u južnom Nju Džerziju smešten je Atlantik Siti, spektakularno odmaralište u kome pravila ne važe.

Masivni hoteli nanizani su duž čuvene Promenade, koja vrvi od noćnih klubova, zabavnih parkova i zabave koja parira Brodveju. Neosporni vladar bio je gradski rizničar, Naki Tompson (Stiv Bušemi), politički maher i diler iz senke, koji je ujedno bio i političar i gangster. Zbog blizine okeana, Atlantik Siti je bio glavno stecište proizvođača ruma, uključujući Arnolda Rotstajna, Lakija Lučana i Al Kaponea – a Naki je poslovao sa svima njima.

Trailer

KOMENTARI