TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Crveni orao

izvor:



Gonzalo de Montalvo, učitelj, postaje "Crveni orao"koji želi da otkrije i osveti smrt svoje supruge. Tom svojom odlukom, on ujedno i gotovo osujeti zaveru protiv krune u Austriji, ugrožavajući tajnost društva Ernan Mejia i Lukrecia de Satniljana. Crvenom orlu pomaže Saturn, verni sluga i Avgustin, tajanstveni monah.

Nakon što spreči zaveru ubistva kralja, Ernan počinje da otkriva i svoju misterioznu prošlost. Dvorske intrige, tajna društva i zavere, ovo je serija koju ne bi trebalo propuštati. Radnja se odvija 1660.godine u vreme vladavine Felipea IV. Glavni likovi su deca žene koja je strasno zavela kralja. Serija prepliće fascinantne istorijske podatke o Huanu de Calatravu koji je otkrio rotaciju i cirkulaciju, a za čudo bio podržan od strane katoličke crkve. Mesto dešavanja je Vila de Madrid u glavnom gradu koji je tada brojao oko 125 000 stanovnika.

Serija Globomedije, premijerno je prikazana 2009.godine, rejting od 5 miliona ljudi pokazuje koliko je spoj istorije, avanture i drame popularan.

Režija: Jose ramonAyerra

Scenaristi: Pilar Nadal,Gillermo Cisneros

Uloge: Alex Amaral, PepaAniorte, Giselle Calderon, Monika Kruz, Lydia Bosh, Inma Cuesta,Hernan Mejitas, Francis Lorenyo, Miryam Galego, Erika Sauz

KOMENTARI