TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Dolina vukova

izvor:



Rođen kao Efe Karahanli, sin moćnog mafijaškog Šefa, Ali Džandan je kidnapovan od strane tajne vladine službe bezbednosti, koja ga je podigla i infiltrilara u redove mafije sa potpuno novim identitetom i obučila svemu što će na kraju dovesti do toga on postane Polat Alemdar.

Nikada ne postavljajući pitanje zašto je morao da napusti život kao Ali Džandan i da zaboravi na čitav svoj život i na svoju jedinu ljubav, Polat je odlučan u tome da svojoj zemlji služi na način, koji nikada ranije niko nije učinio u operaciji koja je nazvana “Dolina Vukova”.

Cilj njegove misije je raskrinkavanje mafije na čijem je čelu Niko drugi nego njegov otac Mehmet Karahanli koji je ujedno i šef tajnog udruženja “Veće Vukova”.

Ali Džandan biva opozvan sa tajnog zadatka koji je vršio na Kosovu da se vrati u Tursku gde mu agent državne bezbednosti Aslan Akbej saopštava da je njegov budući zadatak u isto vreme i smrt Alija Džandana i daje mu rok od dva dana da se oprosti sa svima koje poznaje kao i od svoje najveće i jedine ljubavi Elif koja ga je dve godine čekala da se vrati sa zadatka.

U nameštenoj saobraćajnoj nesreći Ali gubi život. Njegovi najmiliji kao i Elif poverovali su u ovu tragediju i u neizrecivom bolu opraštaju se od njega. Ali se podvrgava plastičnoj operaciji i oporavlja se u najkraćem roku uzimajući lik Polata Alemdara njegovu izmišljenu prošlost i emocije koje će u njegovom narednom životu preplitati sa pravim osećanjima i njegovom istinskom čežnjom i ljubavi prema Elif.

Polat se ubacuje u redove Laz Zijinih podanika i polako stiče poverenje ludi oko sebe naročito njegovog zeta Čakira i njegove desne ruke Mematija. U istanbulskom podzemlju netrpeljivost izmedju zavađenh klanova sve više raste što kulminira ubistvom jednog broja mafijaških šefova. Elif i njena prijateljica Džanan baveći se advokaturom i zastupajući klijente sumnjivog statusa dospeće u dodir sa svetom mafije čiji je sada i Polat deo, tako da će se njih dvoje ubrzo sresti, ali Elif neće ni pomisliti da bi Polat mogao biti njen Ali. Elif ubrzo postaje advokat Polatovog šefa, a Laz Zijinog zeta Čakira, što će je još bliže dovesti mafijaškom svetu i saznanjima da je Ali možda još uvek živ. To joj uliva novu snagu i želju za životom.

Mafijaški kumovi, Karahanli, Ševko, Laz Zija, Husrev i ostali konstantno će želeti da unište jedni druge uvlačeći svoje porodice u mračne poslove koji gotovo uvek završiti tragično. To je ono što je državana bezbednost i želela, a to je da se Mafijaški šefovi međusobno istrebe.

Između dobra i zla, prijatelja i dušmana, ljubavi, uspomena i nade da je njegova misija veća od samog života, Polat herojski služi svojoj zemlji i prijateljima, ne zaboravljajući ko je, ne napuštajući one koji su mu sve u životu i koje voli, Polat će svojom hrabrošću, poštenjem i iskrenim emocijama probuditi ono najlepše što čovek krije u sebi.

Za vreme emitovanja ove serije, ulice u Turskoj su bile puste! Serija je potresla svet i otkrila neke od najtamnijih i najskrivenijih tajni. Svetska politika, najbogatiji ljudi, akcija, pirotehnika, adrenalin! U poslednjoj epizodu pojavljuju se Šeron Stoun i Endi Garsija, pa iz toga možete zaključiti da je ova serija potresla i Holivud!

Žanr: akcija

Uloge: Necati Sasmaz, Ozgu Namal, Erdem Erginej, Kerem Firtina,

Reditelj: Osman Sinav

Izvor: http://www.happytv.tv




KOMENTARI