TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Most (The Bridge)

izvor:

"Most" je krimi-serija sa elementima trilera čija se radnja odvija u današnjem vremenu na američko-meksičkoj granici. Kada sudiju poznatu po stavovima o antiimigracionom zakonu pronađu mrtvu na mostu koji povezuje El Paso i Huarez, Sonja Kros (Dajana Kruger) iz policije Elasa mora da sarađuje sa Markom Ruizom (Demijan Bišir), meksičkim  detektivom iz policijske službe savezne države Čivava, kako bi uhvatili serijskog ubicu koji ubija sa obe strane granice.

Marko razume klimavu politiku meksičkih predstavnika zakona, i dok njegove policijske snage lagano popuštaju pod pritiskom i zahtevima kartela, on ostaje jedan od poslednjih poštenih ljudi u odseku. On je šarmantan, ali i lukav, jer će uraditi sve što je potrebno da postigne ono što želi. To se ne dopada Sonji koja pati od Aspergerovog sindroma i strogo sledi pravila, kao i protokol. Ovaj slučaj ih brzo uvlači u čitav niz ubistava na granici, mestu gde već vladaju ilegalna imigracija, trgovina drogom, nasilje i prostitucija.



Izvršni producenti Meredit Stim i pisac, TV scenarista i producent Elvud Rid, adaptirali su za američku televiziju međunarodnu hit seriju "Bron", čija se radnja odvija na granici Danske i Švedske. "Bron" je snimljen u produkciji "Filmlensa" "Grupacije Šajn" i dansk producentske kuće "Nimbus film".

Među ostalim glumcima u seriji "Most" su Ted Livajn, Anabet Giš i Tomas M. Rajt, a kao gostujuća zvezda pojavljuje se i Metju Lilard. Prvu epizodu je režirao Džerardo Naranjo.

Izvršni producenti serije "Most" su Kerolin G. Bernstin za "Šajn Amerika" i Lars Blomgen za "Filmlens". Seriju će distribuirati "Šajn internešenel".


KOMENTARI