TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Pokažite mi heroja (Show Me a Hero)

izvor: HBO

Pokažite mi heroja
(Show Me a Hero)

Žanr: Kriminalistika
Trajanje: 60 minuta
Uloge: Alfred Molina
Više informacija

Gradonačelnik Nik Vasičko preuzeo je tu dužnost 1987. za vreme najgore krize u Jonkersu, kad je savezni sud naredio da se državni stanovi grade u belačkom delu grada, tako ga podelivši u borbi prepunoj straha, rasizma, ubistava i politike.

Od scenariste Dejvida Sajmona („Treme“ i „Žica“) i reditelja Pola Hagisa („Fatalna nesreća“) stiže nam šestodelna mini-serija „Pokaži mi heroja“, zasnovana na istoimenoj knjizi Lise Belkin, koja istražuje ideju doma, rase i društva kroz živote izabranih zvaničnika, birokrata, aktivista i običnih građana Jonkersa u državi Njujork. Nekoliko decenija posle najveće borbe za ljudska prava 1960-ih godina, mladi gradonačelnik osrednjeg američkog grada suočen je sa odlukom saveznog suda koja mu nalaže da u belačkom delu grada sagradi mali broj jeftinih stambenih jedinica. Njegovi pokušaji da to uradi izazivaju podelu celog grada, parališu opštinsku vlast i na kraju uništavaju gradonačelnika i njegovu političku budućnost.

Glume:
Oskar Ajzak (U glavi Luina Dejvisa, Ratovi zvezda: Buđenje sile) glumi mladog gradonačelnika Jonkersa, Nika Vasiska; Ketrin Kiner (nominovana za Oskara u filmovima Kapote i Biti Džon Malkovič) glumi dugogodišnju stanovnicu Jonkersa Meri Dorman; Alfred Molina (Ljubav je čudna stvar i HBO-ova drama Normalno srce) je odbornik Henri J. Spelon, Vinona Rajder (nominovana za Oskara u dramama Male žene i Doba nevinosti) glumi odbornicu Vini Restijano; LaTanja Ričardson Džekson (Norma O’Nil); Bob Balaban (Leonard Send) i Džim Beluši (Anđelo Martineli).

Trailer

KOMENTARI