TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Premijer

izvor:


Formira se nova vlada Srbije, godina je 2015.! Budući Premijer je narodski čovek. Pre političkog angažovanja, malo je bio poznat u narodu, bavio se književnošću i narodnim umotvorinama. Čak ni televizija koja 2015. godine objavljuje rezultate izbora nije imala njegovu sliku. Međutim, kada je postao premijer, malo-pomalo,bivao je simpatičan običnom narodu.


Umesto napisanih političkih govora, on je govorio prosto, služeći se izrekama i tako postao veoma popularan lik, omiljen u narodu. PREMIJER je sitkom serija na temu lica i naličja politike i političara. Junaci PREMIJERA iza viskokih državnih funkcija kriju ljudske mane i vrline, i mi pokušavamo, u neskrivenom nušićevskom maniru, da iznesemo pred gledoce smešnu a ponekad i gorku stranu ličnosti onih koji odlučuju o sudbini naroda i zemlje.



Naravno, PREMIJER se ne bavi aktuelnim i stvarnim političarima, to bi bila puka estradna imitacija, a i realni političari su se pobrinuli da udju u naše živote svojom neponovljivošću i originalnošću. Pričati priće o njima bilo bi lažiranje stvarnosti. Naš Premijer igraće se politikom u /ne/dalekoj budućnosti, 2015 godine, kada će mnogo toga biti drugačije u našoj zemlji, osim mentaliteta, sujete, ambicija, podmetanja, bobe za vlast i drugih sitnica koje su, zapravo, krupne teme ove serije.

PREMIJER će, pored visoke politike, kao kontrapunkt, sagledavati i privatnost i porodični život političara, domaćih i stranih, i dokazati da su, uprkos svemu, i oni ipak samo ljudi. Oni iz 2015 godine, razume se. U ovom velikom serijalu pojaviće se mnoge glumačke zvezde iz ex YU regiona. Hrvatska glumica Mila Ergović će glumiti ulogu Hedvige, specijalnog izaslanika i neku novu Karlu del Ponte u budućnosti. Rene Bitojorac će glumiti premijera Hrvatske, a Mladen Nelević premijera Crne Gore.

Vladin kabinet će imati oko tridesetak ljudi. Među njima su Nikola Kojo kao šef BIA, dok je predsednik republike Srbije žena - Jelisaveta Seka Sablić. Premijerovu sekretaricu glumiće Anita Mančić, a suprugu Isidora Minić...

Uloge:  Milorad Mandić Manda, Seka Sablić, Milutin Mima Karadžić, Anita Mančić i Isidora Minić

Režija:  Milan Karadžić

Izvo

Izvor: http://www.rtvpink.com

KOMENTARI