TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Živa meta

izvor:


Ovo je misao kojom se vodi Kristofer Čens, nekada plaćeni ubica,sada čuvar tuđih života i veliki majstor prerušavanja. Kako bi posvaku cenu zaštitio život svog klijenta, Kristofer se veštoprerušava i preuzima brojne identitete, postajući tako živa metaumesto svojih klijenata.

Iako će ovaj mračni heroj menjati svoje usluge ponekad i za flašu dobrog viskija, u situacijama u kojima je nečiji život ugrožen - stvar s velikim poverenjem treba prepustiti Čensu.

U središtu radnje ove ultimativne akcione drame je Čens. Kojim god ga imenom nazvali, on je stručnjak za ličnu sigurnost i jedino je zainteresovan za spašavanje života svojih klijenata. Ukoliko se pojavi neizbežna opasnost za koje je sprečavanje potrebno više od “uobičajenih” sredstva zaštite, Čensov posao je da se potpuno uključi u situaciju i tako postane meta.

Ukoliko predsednik banke, na primer, dobije dojavu o potencijalnoj opasnosti, Čens se pretvara u neprocenjivo oružje - radnika banke koji je u svakom trenutku spreman za napad. Potencialnom napadaču će biti teško da ga primeti, a Čens će zapaziti baš svaki detalj. On sve to ne bi uspeo bez pomoći svojih bliskih saradnika, poslovnog partnera, bivšeg policajca Vinstona, koji ga je izveo na put poštenja i nekadašnjeg plaćenog ubice Gerera, koji će rado da posluži kao dodatni prst na obaraču. Čens nikada ne okeva. Uvek se se stavlja direktno na prvu liniju fronta u trci s vremenom, pre nego što njegovom klijentu ponestane vremena.

Međutim, teško je znati da li neko zaista poznaje Čensa i koje to tajne leže zakopane u njegovoj prošlosti. Šta to čoveka može da natera da sebe svesno učini ljudskom metom?

Human Target (2010)



O GLUMCIMA:

Mark Veli (Kristofer Čens)

Mark Veli u seriji “Živa meta” tumači ulogu Kristofera Čensa, tajanstvenog privatnog agenta koji preuzima različite i brojne identitete te se doslovno i svesno stavlja u ulogu žive mete.

Veli je svestrani filmski i televizijski glumac, jednako poznat po svojim komičnim kao i dramskim ulogama i nastupima. Televizijskim gledaocima postao je prepoznatljivo lice nakon nastupa u poslednjoj sezoni hit serije ‘Frindž’ u kojoj je tumačio ulogu agenta FBI-a Džona Skota, dok su ga gledaoci serije “Bostonsko pravo” kroz tri sezone gledali kao Breda Čejsa. Pojavljivao se i u hit serijama “Opet iznova” kao i “Hitna služba”. Velijeva filmska ostvarenja uključuju uloge u filmovima “Pod opsadom”, Džordž Valans”, “Neka druga ljubav” i “Šrek 3”. Veli je diplomirao na američkoj vojnoj akademiji Vest Point. Ovaj veteran Zalivskog rata svoju glumačku karijeru započeo je još kao vojnik.

Či Mekbrajd (Vinston)

Či Mekbrajd u “Živoj meti” tumači ulogu Vinstona, Čensovog prijatelja i poslovnog partnera.

Kao i Veli, i Mekbrajd je igrao u popularnoj seriji “Bostonsko pravo”, a često se pojavljivao i u “Doktor Hausu”. Svoj debi na velikom platnu Mekbrajd je ostvario u filmu “Ugledni gospodin”, a igrao je i u filmovima “Terminal”, “Ja, robot”, “Nestali u 60 sekundi”. Bogata filmografija ovog glumca ima više od 50 filmskih i televizijskih naslova. Mekbrajd je rođen u Čikagu, gde je i odrastao.

Džeki Erl Hejli (Gerero)

Dželi Erl Hejli u “Živoj meti” tumači ulogu Gerera, mutnog Čensovog saradnika koji rado koketira s obe strane zakona. Karijeru je započeo kao dečak i brzo postao prava mala zvezda. Međutim, onda je čitavih 15 godina potpuno nestao iz Holivuda. Kada se Hejli nedavno ponovno pojavio, odmah zaradio nominaciju za Oskara. Ovaj jedinstveni povratak u središte pažnje Hejli je započeo kada je Oskarovac Stiven Zejlian poželeo da ga vidi na audiciji za ulogu Šugar Boja u filmu “Svi kraljevi ljudi”. Zejlian ga je konačno pronašao u Francuskoj dok je uživao na svom medenom mesecu. Hejli je nakon uspeha filma “Svi kraljevi ljudi” odlučio da nastavi da radi samo projekte koji mu posebno znače. Tako je već pri čitanju prve verzije scenarija za “Mala deca” Toda Filda Hejli poželeo da igra ulogu Ronalda Dž. Mekgruvija, koja mu je i donela nominaciju za Oskara u kategoriji za najboljeg sporednog glumca. Njegova filmografija uključuje i naslove poput “Nadzirača”, “Zatvorenog ostrva”, Martina Skorsiza, te novog čitanja horor klasika “Strava u ulici Brestova

Uloge: Mark Veli, Či Mekbrajd, Džeki Erl Hejli Autori grafičke novele: Len Vin i Karmajn Infantino

link za dalje


Izvor B92.net

KOMENTARI