TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Volf Mesing

izvor: tvrts.rs

Volf Mesing

Žanr: Drama
Trajanje: 50 minuta
Više informacija

Ruska serija „Volf Mesing“ (Vólьf Méssing, 2009) snimljena prema biografiji Volfa Mesinga, vidovnjaka i mađioničara koji je rođen krajem 19. veka i koji je vizijama šokirao svoje savremenike - od 10. decembra 16 epizoda na Drugom programu RTS-a.

Kao dečak iz siromašne jevrejske porodice, Volf Mesing je bio primoran da se rano osamostali.

Preselio se u Nemačku, u Berlin, gde je radio razne poslove, dok nije spoznao da ima natprirodne sposobnosti. Vest o njegovim moćima se proširila čitavom zemljom.

Treći rajh je bio na vrhuncu slave, a Mesing je javno predviđao njegovu propast, ukoliko napadnu Rusiju. Ovo predviđanje ga je skupo koštalo i prinuđen je da napusti Nemačku.

Kreće na istok Evrope, tačnije ka Rusiji i počinje da radi kao mađioničar. Postaje veoma blizak političkom vrhu i živi kao podvojena ličnost, u isto vreme je i šarlatan i genije.

Njemu se poveravaju i od njegovom predskazanja zavise mnoge odluke. Često je od njega savet tražio i sam Josif Staljin.

Serija prikazuje određene istorijske događaje i intrige s početka 20. veka, viđene očima ovog mistika, čiji lik i delo i dan danas predstavljaju zagonetku.

Glavne uloge tumače: Ivan Agapov, Aleksandar Hinkis, Roman Grečiškin, Tara Amirkanova, Vladimir Dolinskij, Aleksandar Efremov, Mihail Gorevoj, Veronika Itskovič, Evgenij Knjažev, Jurij Nifontov, Aleksej Petrenko, Viktor Rakov, Mark Rudinštejn

Režija: Vladimir Krasnopoljski i Valeri Uskov

Trailer

KOMENTARI