TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Sviraj ono naše: Željko Vasić peva narodno

izvor: tvrts.rs

Sviraj ono naše: Željko Vasić peva narodno

Trajanje: 60 minuta
Više informacija

Selimova, Želčevski i Raša Pavlović će u emisiji "Sviraj ono naše" govoriti o muzici različitih regiona. Čućemo divne makedonske i šumadijske pesme.

Ko su najbolji izvođači kosovskih, šumadijskih pesama, pesamam juga i istoka, makedonskih, crnogorskih... sve su to osvrti u novom izdanju emisije Sviraj ono naše. Govore i decenijski šef narodnog orkestra RTS-a Ljubiša Pavković i pevač Čeda Marković.

Gost iznenađenja, zabavnjak u ulozi izvođača narodne muzike je Željko Vasić.

Voditelji emisije, bračni par, Marija Popović i Milan Popović (autor emisije Zadnja kuća, Srbija) iz emisije u emisiju kroz teme predstavljaju staru narodnu i gradsku muziku. Prva sezona prošla je kroz priče i sećanja o Radio Beogradu, balkanskim kafanama, važnosti muzičkog vaspitanja, obrazovanima na estradi, nacionalnim motivima u pesmama, najvećim menadžerima i kompozitorima osamdesetih. U tom serijalu govorilo se i o turnejama i festivalima, kao i o KUD-ovima, prijateljstvima i brakovima na estradi, ali i o pristojnosti na sceni, oblačenju i nastupu. Drugi serijal je zanimljiv zbog osvrta na vojvođanske bande, tamburaške orkestre gde je uz pratnju Velikog tamburaškog orkestra RTV-a gost bio Zvonko Bogdan. Legende i Milan Prunić pričaće o gradskoj muzici, a Goca Stojićević i Nešo Lutovac o humoru na estradi. Dobrivoje Topalović je posle mnogo vremena ponovo na RTS-u i uz drugu gošću, Vasilisu, govoriće o čuvanju tradicije u muzici. Rade Vučković i Nada Topčagić pričaće o kafanama na Ibarskoj magistrali i beogradskim restoranima. Saša Matić i Ivana Selakov pričali su već o novom načinu zabave kod mladih.

U novom serijalu zabavnjaci pevaju narodnu, pa su gosti i Saša Kovačević, Nikola Rokvić, Željko Vasić, Mari Mari, Ogi Radivojević, Jelena Tomašević, Dušan Svilar.

Ova emisije posebno je zanimljiva zbog priloga iznenađenja, pa se dešavalo da ekipa serije Zadnja kuća, Srbija snimi priče i donese kupus Miroslavu Iliću iz Futoga kako bi ga isprovocirali da je bolji od Mrčajevskog, Ani Bekuti su prikazali kako se pravi i kuje nož "bekuta" i to u Malom Zvorniku (koji su joj i poklonili). Bilo je zanimljivo gledati reakcije Snežane Đurišić kada je videla intervju sa njenim učiteljem koji sada ima oko 80 godina ili kako u Kragujevcu za Radišu Uroševića prave palačinke od 3000 kalorija.

Emisija Sviraj ono naše ima za cilj da kroz nekoliko serijala prođe kroz sedamdeset i osamdeseti i ugosti najviđenije pevače tog vremena.

Trailer

KOMENTARI