TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Duboka ljubav (Deep Love)

izvor:




Asja (44) je instruktor ronjenja i Janušova partnerka. On je iskusni ronilac koji je doživeo infarkt. Planira da ode u Dahab i roni u „plavoj rupi“, jednom od najopasnijih mesta za ronjenje. To može da mu bude poslednje putovanje.

Asja, instruktorka ronjenja, radi sa hendikepiranim osobama i životna je partnerka Januša (58), iskusnog ronioca koji je pre tri godine imao infarkt. Januš jedva može da pomera svoju desnu nogu, dok mu je desna ruka praktično potpuno oduzeta. Takođe ima problema s govorom i ne može da sastavi jednu razumljivu rečenicu. Januš ima samo jedan san – hoće da se sa prijateljem Arturom vrati na mesto na kom je ronio pre infarkta, odnosno u opasnu, ali kultnu „plavu rupu“ u Dahabu.

Ronjenje na tom mestu veliki je izazov i za ronioce sa savršenom kondicijom, i manje od 1% ronilaca odlazi na dubinu veću od 100 m. Ronjenje u dubinama Plave rupe može se uporediti jedino sa penjanjem na planinu od 8.000 metara. Odvesti hendikepiranu osobu na tu dubinu, bio bi svetski presedan. Da li će Asja, uprkos opasnosti koju sa sobom nosi ronjenje hendikepirane osobe na velikim dubinama, podržati Januša u ostvarenju njegovog najvećeg sna?

Režija: Jan P. Matuszynski



KOMENTARI