TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Vice

izvor: tvprva.rs

Vice

Žanr: Dokumentarni
Trajanje: 45 minuta
Više informacija

Medijska onlajn platforma "Vice" (www.vice.com/rs) počela je nedavno sa radom i u Srbiji, a deo njihovog bogatog sadržaja možete pratiti i na Prvoj srpskoj televiziji.
Srbija je 36. zemlja u kojoj kompanija Vajs medija pokreće lokalnu verziju svoje platforme, koja je odavno postala sinonim za istraživačko novinarstvo za nove generacije širom sveta.

"Činjenica da se Vajs svuda u svetu obraća internet publici čini ga izborom mlađe populacije, onih koji žele vesti koje provociraju, pogledaju drugačije dokumentarne snimke i filmove i vide stvarnost kakva jeste. Verujemo da će Vajs Srbiji doneti sve ono što ga je učinilo jednim od najpopularnijih medijskih projekata na svetu - hrabrost, provokaciju, izveštavanje i istraživanje stvarnosti ", navode u Vajsu.

Nastao je 1994. u Kanadi kao pank magazin, da bi u narednih 20 godina izrastao u multimedijalnu mrežu u čijem su sastavu digitalni kanali, televizijski i filmski studio i izdavačka kuća.
Vajs je u Srbiju stigao posredstvom Antena Grupe, internacionalne medijske grupacije sa sedištem u Grčkoj.

Reporter Vajs Srbija sa planine Manjače donosi reportažu o tradiciji borbe bikova dugoj skoro 50 godina. Nedaleko od Banja Luke održavaju se borbe bikova koji su posebno trenirani i uzgajani samo za ove prilike, a neki od ovih monstruma teže i više od tone.
Vajs vas vodi i u tajni svet kriminalne organizacije Pink Panter i otkriva da su se najpoznatiji kradljivci dragulja, od kojih mnogi sa prostora bivše Jugoslavije, primirili nakon velikih hapšenja u 2012, ali samo da bi regrutovali nove članove. U filmu se prikazuju snimci njihovih najpoznatijih pljački u kojima su za poslednjih 15 godina uspeli da otmu nakit u vrednosti od više od 350 miliona dolara.

Upotrebe marihuane u medicinske svrhe kod dece još jedna je od kontroverznih tema kojom se bavi Vajs. U dokumentarnoj reportaži iz Oregona gde je medicinska marihuana legalna, reporter je razgovarao sa osmogodišnjom devojčicom koja boluje od leukemije i uzima ogromne količine trave za lečenje.

Trailer

KOMENTARI