TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Artur i Maltazarova osveta

izvor: tvrts.rs

Artur i Maltazarova osveta

Žanr: Animirani
Trajanje: 93 minuta
Uloge: Branimir Brstina
Više informacija

Animirani film „Artur i Maltazarova osveta" (Arthur et la vengeance de Maltazard, 2009), francuskog scenariste i reditelja Luka Besona, nastavak je veoma uspešnog crtaća „Artur i Minimoji".

Tri godine kasnije (u odnosu na prvi deo) Artur je uzbuđen jer je kraj 10. mesečevog ciklusa, pa će napokon moći da se vrati u zemlju Minimoja i bude zajedno sa voljenom princezom Selenijom.

U selu, Minimoji su pripremili veliku gozbu u njegovu čast, ali Arturov otac bira ovaj dugo očekivani dan da objavi da prekida njihov odmor u bakinoj kući.

Kada su se spremali da krenu, pauk u Arturovu ruku ostavlja zrno pirinča sa urezanim slovima S.O.S. i Artur, misleći da je Selenija u opasnosti, kreće da joj pomogne.

Tek kada je stigao u selo Minimoja, skriveno u baštenskoj travi, nevidljivo ljudskom oku, otkrio je da mu oni nikada nisu poslali poziv za pomoć...

Arturova velika avantura je započela 1999. godine kada je Beson dobio inspiraciju da napravi film na osnovu fotografije koju mu je poslao crtač stripova Patris Garsija.

Bilo je potrebno više od pet godina rada i tehnoloških inovacija pre nego što je prvi nastavak, „Artur i Minimoji", bio spreman za distribuciju, privukavši više od šest miliona ljudi u bioskope širom Francuske i još 10 miliona širom sveta.

Beson je odlučio, po ugledu na filmove o Hariju Poteru, da njegov junak raste zajedno sa publikom, pa je nastavak ostvarenja prilagođen više tinejdžerskom uzrastu.

Film je sinhronizovan na srpski jezik, a glasove su likovima pozajmili Branimir Brstina, Gala Aleksić, Paulina Manov, Marko Živić, Srba Milin, Branislav Zeremski, Mladen Andrejević, Dragoljub Ljubičić i drugi.


Trailer

KOMENTARI