TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Bat 21

izvor:

Američka ratna drama iz 1988. godine



Istinita priča o američkog vojnom stručnjaku koji posle udesa njegovog izviđačkog aviona ostaje zarobljen iza neprijateljskih linija za vreme rata u Vijetnamu.

Istinita priča o američkom potpukovniku Ajsilu Hembltonu, koji ostaje zarobljen iza neprijateljskih linija za vreme rata u Vijetnamu posle udesa njegovog izviđačkog aviona. Kao stručnjak za raketno naoružanje, Hemblton je vojnu karijeru proveo za radnim stolom i nema borbenog iskustva. Okružen neprijateljima u surovoj džungli, prinuđen je da uči i prilagođava se. Istovremeno počinje da preispituje sopstveno učešće u surovom ratu koji prvi put vidi izbliza. Dok vojska smišlja kako da ga izvuče, moral mu podiže pilot spasilačkog aviona Klark, sa kojim održava kontakt preko radio veze. Ipak, najveća opasnost preti mu od sopstvene avijacije, koja planira masovno bombardovanje džungle u kojoj se Hemblton danima igra mačke i miša sa neprijateljem.

Uloge:
Džin Hekmen (potpukovnik Ajsil Hemblton), Deni Glover (kapetan „Birdog“ Klark), Džeri Rid (pukovnik Džordž Voker), Klejton Roner (narednik Harli Rambo), Dejvid Maršal Grant (Ros Karver) i drugi.

KOMENTARI