TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Beskrajan dan (Groundhog day)

izvor:




Televizijskom voditelju vremenske prognoze, zvezdi malih ekrana Philu Connorsu (B. Murray), dojadilo da ide po treći put u provincijski gradić Punxsutawney. Naime, 2. februara mora propratiti lokalni običaj, sviščevo "predviđanje" trajanja zime.
Nakon obavljena posla on sa snimateljem i Ritom (A. McDowell), simpatičnom mladom novinarkom, kreće natrag u Pittsburgh, ali zbog oluje oni se vraćaju u gradić.

Iako uveren da je ovo samo sitnica koja ga je sprečila da se vrati, Philu se sledeći dan dogodi nešto o čemu nije ni pomišljao: jučerašnji dan se ponovio, potpuno isti kakav je bio. A tako i sledeći, i sledeći, i sledeći... Očajan i preneražen, Phil će pokušati sve da poduzme ne bi li se stvari vratile u normalu...

"Beskrajan dan" odlična je američka komedija s elementima  fantastike; svojevremeno je bio veliki hit u bioskopima, a i kritike su mu bile vrlo dobre. Originalna je to priča o egocentričnoj televizijskoj zvezdi koju zatekne ponavljanje istog dana i nakon očajanja počinje njegova promena u altruista.

Svojim odličnim scenariom (koji potpisuje reditelj Harold Ramis, inače poznat i kao redatelj filmskog serijala Isterivači duhova), duhovitim dijalozima i odličnom glumom (sjajni Bill Murray i Andie McDowell) komedija pleni pažnju i dvadeset godina nakon nastanka. Uz nekoliko vrednih nagrada, film je osvojio BAFTA nagradu 1993.

Trajanje:  97 min.

Uloge:  Bill Murray, Andie McDowell, Chris Elliot (Larry), Stephen
Tobolowsky, Brian Doyle-Murray, Marita Geraghty, Angela Paton

Scenario:  Danny Rubin (prema priči), Harold Ramis

Reditelj:  Harold Ramis

Žanr:  komedija





KOMENTARI