TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Betmen: Počeci (Batman begins)

izvor:

Akcija / 140 min
SAD, 2005



Mladi Brus Vejn (KristijanBejl) je kao mali upao u jamu u kojoj su ga napali slepi miševii od tada ima strah od njih. Kasnije je prisustvovao i ubistvusvojih roditelja i odrastao je sa porodičnim batlerom Alfredom (MajklKejn).

Kada malo odraste i sazna da je ubica njegovih roditelja pušten naslobodu rešava da ga ubije, ali sticajem okolnosti ne uspeva.
Odlučuje da proputuje svetom i bolje upozna svet kriminala, prenego što i sam postane kriminalac i uhapšen u Butanu.

U zatvoru ga vrbuju u LiguSenki, elitnu grupu boraca i ubryo odlayi u njihov hram naobuku. Tamo yavr[ava obuku, ali saznaje da je sledeći cilj te grupeuništenje Gotama, Brusovog rodnog mesta, što on ne želi dadozvoli.
Bori se sa vođom Lige Senki i uspeva da pobegne. Odlazi u Gotam gdei dalje vladaju kriminalci. Odlučuje da se suprotstavikriminalcima, ali će uskoro morati da se bori i sa Ligom Senki,koja smatra da Gotamu nikako nema spasa i da ga trebauništiti.

Film je snimljen u mračnmpo i mnogo realnijem tonu od prethodnihfilmova o Betmenu. Kritika i gledaoci su to prihvatili veoma dobro,pa je film pokupio dosta nagrada i prošao odlično nablagajnama.

Režija:Kristofer Nolan

Uloge:KristijanBejl, MajklKejn, HitLedžer, GeriOldman, AronEkhart, MegiDžilenhal, MorganFrimen, RutgerHauer

KOMENTARI