TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Bijonse: Život je san (Beyonce: Life is but a Dream)

izvor:




Super-zvezda i muzička ikona Bijonse režira svoj prvi HBO specijal, dugometražni dokumentarni film, koji prikazuje privatne trenutke snimljene iza scene, ali i dinamične nastupe sa nekoliko skorašnjih koncerata. Višeslojni portret Bijonse, dobitnice 16 Gremi nagrada, pevačice, poslovne žene, kantautorke, glumice, preduzetnice, supruge i majke, koji veliča njene neverovatne talente zbog kojih je postala globalni fenomen, ali i demistifikuje položaj muzičke zvezde.


Film uključuje opsežan materijal na kojem Bijonse snima sama sebe, delimično svojim laptopom, govoreći o životu slavne ličnosti, o utočištu koje pronalazi na sceni i neopisivoj sreći nakon što je postala majka u januaru 2012. godine.

Film se osvrće i na njeno detinjstvo u Hjustonu, sa kućnim snimcima koji otkrivaju njen rani talenat i bliskost sa porodicom, uključujući njenu mlađu sestru i pevačicu Solanž. Takođe prikazuje izazove sa kojima se susrela kasnije kada je, nakon raspada grupe "Destiny’s Child", odlučila da otpočne solo karijeru i osnuje svoju kompaniju, Parkvud Entertejnment.

U filmu vidimo koliko je fizički i emotivno opterećena u studiju, dok se priprema za nastupe, vodi posao i ispunjava porodične obaveze, uključujući i njen trijumfalni povratak u javnost nakon rođenja njene i Džej-Zijeve ćerke, Blu Ajvi Karter.

U filmu se prepliće materijal snimljen iza scene sa moćnim nastupima Bijonse na koncertu, ističući ne samo njen neverovatan pevački talenat, već i njeno dominantno prisustvo na sceni i i vešto izvedene plesne koreografije.

Režija: Beyoncé Knowles, Ed Burke
    
Glume: Beyoncé Knowles


Izvor: www.hbo.rs

KOMENTARI