TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Bornov identitet (The Bourne Identity)

izvor: IMDB

Bornov identitet
(The Bourne Identity)

Žanr: Triler
Trajanje: 1h 59min
Uloge: Met Dejmon
Brajan Koks
Kris Kuper
Više informacija

Na obalama Mediterana, italijanski ribari pronalaze jednog mladića.On je jedva živ, ima amneziju, nekoliko metaka u svojim leđima ibroj bankovnog računa skriven ispod kože na bedru. Uz pomoć svojih spasilaca, momak se oporavlja. Ubrzo pronalazi banku u Cirihu gde ga čekaju novac, pištolj, nekoliko ličnih dokumenata na ime Džejmsa Borna i jedna adresa u Parizu.

Iako ništa ne zna o svom identitetu i prošlosti, očigledno je da poseduje razna znanja i veštine - odličan je u borilačkim veštinama i govori nekoliko stranih jezika. Sve to ukazuje da je u prošlosti bio ili špijun ili plaćeni ubica! Međutim, glavno je pitanje ko je bio njegov poslodavac?

Born brzo shvata da iako on sam nikoga ne poznaje, oko njega postoje ljudi koji poznaju njega i ne žele mu dobro. On upoznaje Mari i nudi joj 10.000 dolara za prevoz do Pariza. Iako je u početku suzdržana, Mari pristaje, uzima novac i kreće sa Bornom na putovanje koje će joj promeniti život. Uz Marinu pomoć Born polako počinje da otkriva istinu koju zvaničnici CIA-e žele da sakriju po svaku cenu.

Trailer

KOMENTARI