TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Bratstvo smrti (Brotherhood of murder)

izvor:




Tom Martinez (W. Baldwin) ostao je bez posla, a njegova žena (K. Lynch), koja uskoro treba da se porodi, postaje utučena kad vidi da se Tom više nimalo ne veseli detetu. Kada mu u baru priđe nepoznati čovek i predloži da se pridruži njihovom društvu koje mu možda može pomoći, Tom prihvata.


Isprva mu se čini da se našao među pravim ljudima. Svi oni zalažu se za bolji život, vole svoju zemlju i svoj narod. Smatraju da oni koji pošteno rade svojim platama ne moraju hraniti lopove, narkomane, probisvete i neradnike. Problem nastaje samo kada treba odrediti ko su oni koji ne zaslužuju jednaka prava, a među njima su pre svega Židovi i Crnci.

Najodlučniji je i najisključiviji među njima njihov vođa Bob Matthews (P. Gallagher), kojem je domovina uvek na prvom mestu. Tomov otac je zgranut kad sin pred njim govori o stavovima svog društva, a kada mu Tom kaže da su se Amerikanci u Drugom svetskom ratu borili protiv pogrešnog neprijatelja - protiv belih arijevskih katolika, otac ga izbacuje iz kuće.

I Susan postaje sumnjičava prema Tomovim novim prijateljima, uprkos tome što su prijatni, što su im na poklon doneli kolevku koju oni sami nikad ne bi mogli da kupe. Tek kad je radijski voditelj Židov ubijen, i Tom počinje da se pita gde su granice društva u kome se našao...

Film je snimljen prema istinitim događajima. Svi članovi grupe uhvaćeni su i osuđeni na zatvorske kazne od 25 do 75 godina, ali milion dolara ukradeni u pljačkama poslužili su za priliv novih članova u takozvane skupine mržnje.

Uloge:  William Baldwin, Peter Gallagher, Kelly Lynch

Scenario:  Robert J. Avrech, prema knjizi Thomasa Martineza i Johna Guinthera

Reditelj:  Martin Bell

Žanr:  kriminalistička drama




KOMENTARI