TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Četiri sobe (Four rooms)

izvor: tvrts.rs

Četiri sobe
(Four rooms)

Žanr: Komedija
Trajanje: 98 minuta
Uloge: Antonio Banderas
Tim Rot
Dženifer Bils
Tamlin Tomita
Više informacija




Četiri najcenjenija režisera nezavisnih filmova udružila su se u ovoj omnibus komediji. Ted (Tim Rot) je novi potrčko u hotelu. On i nije baš oduševljen što mu je prvo radno veče baš za Novu godinu.

Četiri najcenjenija režisera nezavisnih filmova udružila su se u ovoj omnibus komediji. Ted (Tim Rot) je novi potrčko u hotelu. On i nije baš oduševljen što mu je prvo radno veče baš za Novu godinu. U jednoj od soba hotela veštice su se okupile da bi prizvale duh boginje Dajane. Svaka od veštica morala je da donese jednu od telesnih tečnosti da bi njihove čini uspele, ali je Eva (Ijon Skaj), koja je trebalo da donese semenu tečost, izgubila zalihe i preko joj je potrebna Tedova pomoć.

U drugoj sobi, u koju je Ted trebalo da donese led, nalazi se gnevni muž (Dejvid Proval), koji drži svoju ženu (Dženifer Bils) na nišanu. U trećoj sobi je brbljivi gangster (Antonio Banderas), njegova žena (Tamlin Tomita) i njihovo dvoje dece. Gangster zahteva da Ted vodi računa o deci, za koju se ispostavlja da su nevaspitani van svih očekivanja. A u četvrtoj sobi, arogantni glumac (Kventin Tarantino) priređuje zabavu. Jedan od njegovih gostiju se kladi da domaćin neće moći da upali upaljač deset puta zaredom, uz njegove prste u zalog ako izgubi opkladu.

Priču iz prve sobe potpisuje Alison Anders, a pored Lili Tejlor uloge tumače Madona i Valerija Đolino. Režiser drugog segmenta je Aleksandre Rokvel, treću potpisuje Robert Rodrigez, dok je poslednji segment filma, u kome se pojavljuje i Brus Vilis, režirao Kventin Tarantino.
 
 
TRIVIA

- U četvrtoj epizodi, automobil na naslovnoj strani magazina koji Kventin Tarantino pokazuje Timu Rotu je isti onaj koji je Džon Travolta vozio u "Petparačkim pričama".

- Film je prvobitno bio nazvan "Pet soba", jer je i Ričard Linkater trebalo da režira jedan segment, ali se on povukao iz projekta pre nego što je počelo snimanje.

- Priča iz četvrte sobe zasnovana je na kratkoj priči "Čovek sa juga" Roalda Dala.

- Uloga potrčka Teda bila je napisana za Stiva Bjušemija.

- Ime Brusa Vilisa ne nalazi se ni u najavnoj ni u odjavnoj špici zato što je prekršio pravila Udruženja filmskih glumaca time što nije prihvatio honorar za ovu ulogu. On je na snimanju učestvovao iz zadovoljstva i činio je uslugu Kventinu Tarantinu. Čelnici udruženja prihvatili su da povuku optužbe ukoliko se Vilisovo ime ne bude pojavljivalo u špicama.

- Ideju za ovaj film dao je Alenksandre Rokvel

Izvor: http://www.rts.rs


 

 

 










Trailer

KOMENTARI