TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Čovek koji je plakao

izvor:

Britansko-francuska drama iz 2000. godine


Bežeći od pogroma u predvečerje Drugog svetskog rata, ruska devojčica jevrejskog porekla zaljubljuje se u Parizu u ciganskog dresera konja. U glavnim ulogama Kristina Riči i Džoni Dep.

Godina je 1927. Jevrejska devojčica Fegele srećno živi sa ocem pevačem i bakom u malom ruskom selu. Uplašen zbog mogućeg progona Jevreja, otac beži u Ameriku, u nadi da će pronaći posao i naknadno dovesti porodicu. Međutim, ubrzo pošto je otišao, njegovi strahovi se ostvaruju i Fegele se nađe na brodu za Englesku, zajedno sa ljudima koji su pobegli iz sela. Tamo je usvaja britanska katolička porodica i daje joj ime Suzi. Devojčica, koja odrasta manje više bez svesti o svom poreklu, brzo pokazuje dar za pevanje i deset godina kasnije odlazi u Pariz da peva u noćnom baru, gde upoznaje ambicioznu rusku plesačicu Lolu. Suzi uskoro dobija posao u operi i zaljubljuje se u tajanstvenog dresera konja Cezara, ali je njena sreća kratkog daha, jer nacisti okupiraju Francusku...

Uloge:
Kristina Riči (Suzi), Džoni Dep (Cezar), Kejt Blenčet (Lola), Džon Turturo (Dante Dominio), Heri Din Stenton (Feliks Perlman) i drugi.

KOMENTARI