TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Crni labud (Black Swan)

izvor: IMDB

Crni labud
(Black Swan)

Žanr: Triler
Trajanje: 1h 48min
Više informacija

Psihološki triler “Crni labud” smešten je u svet Njujorškog gradskog baleta. Natali Portman glumi Ninu, glavnu plesačicu koja upada u mrežu intriga i suparništvo s novom plesačicom u trupi koju glumi Mila Kunis.


“Crni labud” je priča o Nini, balerini Njujorškog baleta, čiji je život, potpuno posvećen plesu. Ona živi sa svojom majkom Erikom, takođe bivšom balerinom, koja je fanatično podržava u ostvarenju profesionalnih ambicija.  

Kada umetnički direktor Tomas Liroj odluči da zameni prima - balerinu Bet Mekintajer u Labudovom jezeru kojim će biti otvorena nova sezona, Nina je njegov prvi izbor. Ali Nina ima konkurenciju – novu plesačicu Lili, koja takođe impresionira Liroja.

Labudovo jezero zahteva plesačicu koja može da igra i Belog labuda s nevinošću i gracioznošću, i Crnog labuda, koji predstavlja lukavstvo i senzualnost. Nini savršeno pristaje uloga Belog labuda, ali je Lili oličenje Crnog labuda.

Kako rivalstvo dve mlade balerine prerasta u uvrnuto prijateljstvo, Nina počinje da otkriva svoju mračnu stranu, i to s bezobzirnošću koja može da je uništi.

Trailer

KOMENTARI