TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Devet života (Nine Lives)

izvor: tvprva.rs

Devet života
(Nine Lives)

Žanr: Drama
Trajanje: 115 minuta
Uloge: Holi Hanter
Robin Rajt Pen
Više informacija

Devet različitih priča o životnim i ljubavnim problemima devet posebnih žena.

Režiser Rodrigo Garsija nam predstavlja ovaj pogled na devet različitih likova koji se nalaze na emotivnom raskršću. Reč je o emotivnoj, atmosferičnoj, sugestivno režiranoj, mozaičnoj i dramaturški epizodno strukturisanoj celini o međusobno povezanim i mahom neveselim sudbinama devet senzibilnih žena koje nemaju sreće u životu i ljubavi.

Dok čisti hodnik okružnog zatvora u Los Anđelesu, senzibilna hispanoamerikanka Sandra (E. Kariljo) željno iščekuje posetu svoje ćerke tinejdžerke. Zamenik šerifa Ron (M. Sandoval) Sandri nudi pomoć u obliku pisma koje bi mogao poslati sudiji. Međutim, Sandra ne zna da njen susret s ćerkom neće proći onako kako bi želela. U visokom stepenu trudnoće obilazeći police u trgovini emotivna Dijana (R. Rajt Pen) iznenada je ugledala naočitog vršnjaka Demijena (Dž. Ajzaks), kog odavno nije srela. Tokom razgovora Dijana će otkriti da je i on u braku, da ne može imati dece, ali i da još uvek misli na nju.

Naslanjajući se na poetiku "kratkih rezova" iz proze Rejmonda Karvera i istoimenog filma Roberta Altmana, što je delom činio i u svojim prethodnim ostvarenjima, autor Rodrigo Garsija, sin glasovitog književnika Gabrijela Garsije Markeza (Sto godina samoće, Pukovniku nema ko da piše, Ljubav u doba kolere), kreira često impresivan kolaž snažnih ženskih priča obeleženih tugom i setom, te u samoj završnici i notom fantastike. Pri tom Garsija efektivno demonstrira i scensko majstorstvo, jer je svih devet priča realizovao u samo jednom kadru, što je tehnički zahtevan posao.

Trailer

KOMENTARI