TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Đavo nosi Pradu (The Devils wears Prada)

izvor: tvprogram.rs

Đavo nosi Pradu
(The Devils wears Prada)

Žanr: Drama
Trajanje: 109 minuta
Režija: Dejvid Frenkel
Uloge: Emili Blant
Meril Strip
Sajmon Bejker
En Hatavej
Stenli Tuči
Više informacija




Endi Saks (EnHatavej) je tek završila studije žurnalistike i odmah dobijapriliku da se zaposli u najuglednijem modnom časopisu i to, nimanjeni više, nego kao asistent čuvene i zloglasne Mirande Pristli (Meril Strip).

Miranda i časopis koji vodi, Pista, diktiraju šta je u trendu i koje u trendu i nikako joj se ne treba zamerati. Poznata je i po svomteškom karakteru, koji je neophodan da bi se došlo do samog vrha,zbog kojeg često menja asistente.
Ako Endi uspe da se održi na svom poslu, moći će da bira svojsledeći posao, ali to joj neće biti nimalo lako jer se u moduuopšte ne razume. Ubrzo postaje predmet sprdnje, a ni kolege nećeuvek da pomognu jer u njoj vide konkurenciju.

Film je napravio neočekivano veliki uspeh i čak bio nominovan u dvekategorije za Oskara. Interesantno je da su mnogi dizajneridozvolili da se njihova odeća pojavi u filmu, ali niko nije pristaoda se pojavi u njemu kako se ne bi zamerili glavnoj urednici Vogizdanja u Americi, Ani Vintur. Veruje se da je baš ona bilainspiracija piscu romana po kojem je snimljen film.

Režija:Dejvid Frenkel

Uloge:Meril Strip, EnHatavej, Emili Blant, Stenli Tuči, Sajmon Bejker

Trailer

KOMENTARI