TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

2350
RTS1

Dnevnik jedne dadilje (The nanny diaries)

izvor: IMDB

Dnevnik jedne dadilje
(The nanny diaries)

Žanr: Drama
Trajanje: 100 min
Više informacija
Diplomiravši antropologiju, Anne Bradock (S. Johansson) nije sigurna ko je ona zapravo i šta želi u životu. Igrom slučaja postaje dadilja u bogatoj porodici. Ubrzo shvata da bogata gospođa X (L. Linney) koja joj je ponudila posao nije nimalo ljubazna, da je njen muž (P. Giamatti) vara i da je njihovo dete, dečak Grayer,  zanemaren i beskrajno razmažen.


Anne se nakon nekog vremena zbližava s vršnjakom Howardom (C. Evans) iz iste stambene zgrade, ali se boji da gospođa X ne sazna za to, jer je svoju prethodnu dadilju otpustila zbog toga što je imala dečka...

"Dnevnici jedne dadilje" jedan je od novijih filmova velike savremene hollywoodske zvezde S. Johansson (Izgubljeni u prevodu, Devojka s bisernom minđušom, Vicky Cristina Barcelona), najistaknutije nimfete današnjice.

Film scenariski i rediteljski potpisuje bračni par Shari Springer Berman i Robert Pulcini, istaknuti dokumentaristi čiji je celovečernji igrani debi "America Splendor" o kultnom američkom strip autoru Harveyju Pekaru naišao na znatan respekt kritike.

Glavni glumac iz tog ostvarenja, ugledni Paul Giammati (Stranputice), u današnjem filmu tumači ulogu gospodina X-a. Spomenimo i zapažen nastup mlade r'n'b zvezde Alicije Keys u važnoj epizodnoj ulozi junakinjine prijateljice, kao i još jedan izvrstan nastup cenjene karakterne glumice L. Linney (Kinsey, Obitelj Savage) kao gospođe X.

Trajanje:  100 min.

Uloge:  Scarlett Johansson, Laura Linney, Nicholas Reese Art, Alicia Keys, Donna Murphy, Chris Evans, Paul Giamatti

Scenario:  Shari Springer Berman i Robert Pulcini (prema romanu Emme McLaughlin i Nicole Kraus)

Reditelj:  Shari Springer Berman, Robert Pulcini

Žanr:  romantična drama
Trailer

KOMENTARI