TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Doba nevinosti (The age of innocence)

izvor: tvprogram.rs

Doba nevinosti
(The age of innocence)

Žanr: Drama
Trajanje: 139 minuta
Više informacija



U raskošnom okruženju njujorškoga visokog društva, ugledni mladi advokat Newland Archer (D. Day-Lewis) veriće se s lepom i primernom gospođicom May Welland (W. Ryder). Prema proceni okoline njihov će brak biti idealan, a vesela May raduje se budućem životu s Newlandom.


Savršeni red u njihovom društvu narušiće dolazak Mayine rođake grofice Ellene Olenske (M. Pfeiffer) koja se vratila iz Evrope i želi da se rastane od muža. Ellena je slobodoumna i nekonvencionalna osoba koja se teško uklapa u stroga pravila i nerado prihvata društvene norme.

Iako protiv svoje volje, Newland polako potpada pod uticaj Ellene Olenske i uskoro se snažno zaljubljuje u nju. Njena osećanja prema Newlandu takođe su snažna, ali ona zbog rođake May odustaje od muškarca kojeg voli, dok je Newland na mukama i mora doneti odluku: hoće li oženiti verenicu May Welland ili izabrati ženu koju voli.

"Doba nevinosti" mnogi su ocenili vrhunskim delom Martina Scorseseja. Film je dobio pet nominacija za Oscara, a priča nastala prema romanu Edith Wharton, protkana spletkama, osećajem krivice i zabranjenim strastima, zasigurno će se svideti gledaocima. Za ulogu May, Winona Ryder nominovana je za Oscara.

Uloge:  Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer, Winona Ryder, Alexis Smith, Geraldine Chaplin, Mary Beth Hurt, Alec McCowen, Richard E. Grant, Miriam Margolyes

Reditelj: Martin Scorsese

Žanr:  ljubavna drama



Trailer

KOMENTARI