TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Džoova palata (Joe's palace)

izvor:

Drama
Veika Britanija, 2007



Film „Džoova Palata“istražuje odnos dva centralna lika, Eliota Grejema (MajklGembon), milijardera usamljenika, i Džoa (Deni Li Vinter),tinejdžera, sina čistačice koja se stara o ogromnoj i praznojEliotovoj vili.

Eliot živi u blizini, ali ne može da živi u toj palati koju jenasledio. Previše je prošlosti u njoj. Nekada dom raskošnih zabava,kuća je postala apsurdna zaostavština koja progoni Eliota,zbunjenog misterijama i neodgovorenim pitanjima.

Delom glasnik, delom štićenik, Džo predstavlja vezu između Eliota ispoljnog sveta, dok se njihova priča i priče posetilaca prazne vilemeđusobno prepliću i sudaraju.
U Eliotovoj praznoj vili, Ričard (Rupert Penri -Džons),ambiciozni ministar sastaje se sa Šarlotom (Keli Rajli) u nezakonitojljubavnoj vezi. Isprva ljubavnicima vila predstavlja luksuznoutočište, ali kako vreme prolazi i njihova afera se razvija, sveviše počinje da liči na zatvor.

Džo, Eliot i Tina(Rebeka Hol), mlada ženaiz lokalne delikatesne radnje sa kojom se sprijateljuju, udružujuse da bi razotkrili mračne tajne iz srca Eliotove prošlosti.

U ovom savremenom filmu o uspomenama i misterijama prošlog života,gresi oca konačno bivaju razotkriveni u katarzičnom klimaksu. Filmse završava Eliotovim uspehom da najzad nastavi sa svojim životom,pun optimizma i nade.

Reditelj: Stiven Poljakov

Uloge:MajklGembon, Deni LiVinter,RupertPenri-Džouns, Keli Reli, Rebeka Hol

KOMENTARI