TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Džuno (Juno)

izvor:

drama/96 min
SAD, 2007

Ovo je priča o ljubavi,odrastanju i preprekama na tom putu.Džuno (Elen Pejdž) je prepametnatinejdžerka koja je slučajno zatrudnela sa svojim najboljimškolskim drugom. Njoj je jasno da premalo zna o životu da bi moglada bude dobra majka. Ipak donosi odluku da rodi dete, a da ga nakontoga da na usvajanje bračnom paru. U toj odluci, Džuno ima podrškuroditelja, dečka i najbolje drugarice. Uz njihovu pomoć, pokušavada pronađe bračni par, koji bi bio najbolji da odgaja njenodete.

Konačno, Džuno upoznaje Marka (Džejson Bejtmen ) i Vanesu (DženiferGarner), koji već dugobezuspešno pokušavaju da dobiju bebu i koji joj se na prvi pogledučine veoma simpatični. Donoseći odluku o tome da li su oni zaistadovoljno dobri da se staraju o njenom detetu, Džuno se suočava saizazovima, koji svojom težinom daleko prevazilaze njenegodine...

"Džuno" je dobio četirinominacije za nagradu Oskar(najbolja ženska uloga, scenario, režija i film), a mladascenaristkinja Kodi Dijablo nagrađena jeOskarom za orginalni scenario.


Režija: Džejson Rajtman

Uloge: Elen Pejdž, Majkl Cera, DženiferGarner, Dž.K. Simons, Džejson Bejtmen


KOMENTARI