TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Mamac

izvor:


Publika ga ove godine veliča zbog njegove uloge u popularnom filmuKventina Tarantina ”Đangova osveta”, ali njegovi glumački počecidesili su se nešto ranije. Godinu 2000. Foks će pamtiti po jednimod prvih filmskih dela u kojima mu je dodeljena glavna uloga.

Međutim, on nije jedini kvalitetni glumac kojim film ”Mamac” može da se pohvali. Samo godinu dana posle popularnog filma ”Zelena milja”, već uigrani duo, Dejvid Moris i Dag Hačison, ponovo su zaigrali u novom zajedničkom ostvarenju.

Alvin Standers zajedno sa bratom Stivijem radi kao sitni, gradski prevarant. Pri jednoj od njihovih bezazlenih pljački, Alvin biva upucan, pa policija uspeva da ga uhvati i smesti u zatvor. Tamo upoznaje profesionalog lopova Džona Džastera, koji je, zajedno sa parnerom Bristolom, opljačkao njujoršku banku i ukrao čak 42 miliona dolara. Ipak, on je u teškom stanju i na samrti govori Alvinu gde je sakriven ukradeni novac.

Sem neuhvatljivog Džonovog partnera Bristola, Alvin je jedini koji zna tajne o novcu. Policija ovo brzo shvata i pušta Alvina na slobodu, kako bi postao mamac za hvatanje Bristola. Alvin ni ne sluti da je njegova sloboda ustvari najstrašnija kazna koju je mogao da dobije. Našao se u sendviču moćnih mozgova kriminalnog sveta, koji svaki za sebe želi da ostvari svoj cilj i ne pita za cenu.

Uzbudljiva krimi priča, sa snažnim primesama komedije, donela je rezultat savršenog miksa. ”Mamac” je obožavan od strane različitih grupa ljudi, a sasvim je jasno i zašto. On briljira u svim žanrovima koje u svom postojanju obuhvata.



Bait, 2000.
Žanr: akcija, komedija, krimi

Uloge: Džejmi Foks, Dejvid Mors, Dag Hačison, Robert Pastoreli Režija: Antoni Fakua

više o filmu


Izvor B92.net

KOMENTARI