TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Pravi zločin

izvor:


Kilnt Istvud jedan je od retkih kinematografskih imena koja su sepodjednako dobro ostrvarila i na glumačkom i na rediteljskom polju.Njegov film ”Pravi zločin” baziran je na romanu Endrua Klavana ibavi se temeljnom analizom ljudskog karaktera, ali svakako ipitanjem smrtne kazne.

Vrhunski novinar Stiv Everet nije uobičajena osoba. Svoj posao radi odlično, ali ipak nije favorit ostalih kolega, najviše zbog svoje alkoholičarske prošlosti, kao i zbog čestog zavođenja supruga svojih šefova.

On dobija zadatak da napiše članak o osuđeniku Frenku Luisu Bičamu, koji je dobio smrtnu kaznu zbog toga što je navodno ubio trudnicu koja mu je dugovala 96 dolara. Čim je ušao malo dublje u istraživanje, Everet je primetio da je gladni svedok u ovom procesu lagao, zbog čega Everet dovodi celu osudu u pitanje. Problem je i što pogubljenje treba da se izvrši za 12 sati, a jedini čovek koji pruža Everetu podršku, je njegov urednik Alan Men.

Da li će uspeti da spasi nevinog čoveka?

”Pravi zločin” nije jedan od najpoznatijih Istvudovih filmova, ali svakako ni malo ne kaska za kvalitetom ostalih. Izuzetno intenzivan i filozofski promišljen, ovaj film je pravi primer Istuvdovog talenta.



True Crime, 1999.

Žanr: krimi, misterija

Uloge: Klint Istvud, Ajsaja Vašington, Lisa Gej Hamilton Režija: Klint Istvud

više o filmu


Izvor B92.net

KOMENTARI