TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Priča o tri žene

izvor:


Tri žene koje vode potpuno različite živote, nalaze se na životnomraskršću koje ih primorava da se suoče sa sopstvenom prošlošću, alii sa onim što ih čeka u budućnosti. Reč je o sjajnom omnibusunastalom na osnovu kolekcije nagrađivanih kratkih priča RebekeMiler.

Dilija je imala košmarno detinjstvo – majka je napustila porodicu kad je Dilija bila još dete, a njen otac narkoman, čitav je život proveo kao autsajder koga je teško bilo odvojiti od kauča. Ušavši u pubertet Dilija otkriva da je njeno telo moćno oružje, koje može da iskoristi kako bi manipulisala muškarcima. Koliko joj je ovo s jedne strane donelo samopouzdanje i osećanje moći, toliko joj je s druge donelo reputaciju "lake devojke", a konačno i brak s Kurtom.

Greta je kćerka uspešnog advokata koji je napustio njenu majku kad je Greta bila mala. Otac je za kćerku uglavnom imao samo reči kritike, retko pokazujući bilo kakve emocije. Razjedena od sumnje u sopstvene sposobnosti, Greta, inače udata za Lija, uludo troši svoj književni talenat na uređivanje kuvara. Kada je Tavi, uspešan i poštovan mladi književnik, zamoli da mu bude urednik njegove nove knjige, Greta mora da preispita sebe u gotovo svakom pogledu.

Pola je, takođe, rasla u nesrećnoj porodici. Beži od majke i postaje beskućnik, sve dok ne sretne Vinsenta, koji je povede sa sobom. Godinu dana kasnije, Pola nije sigurna u svoja osećanja prema Vinsentu, pogotovo kada shvati da je trudna. Dolakaz bebe je nešto za šta Pola nikako nije spremna… Kada sasvim slučajno postane svedok ubistva, ponovo beži od kuće…

Personal Velocity: Three Portraits (2002)
Žanr: drama

Nagrade:

Independent Spirit Awards
2003 - Nagrada John Cassavetes - Rebecca Miller (reditelj/scenarista), Alexis Alexanian (producent), Lemore Syvan (producent), Gary Winick (producent)
Nominacija: Nagrada Independent Spirit za najbolju fotografiju - Ellen Kuras
Najbolja glavna ženska uloga - Parker Posey
Istanbul International Film Festival
2003 - Nagrada People's Choice u medjunarodnoj konkurenciji - Rebecca Miller
Specijalna nagrada žirija u medjunarodnoj konkurenciji - Rebecca Miller
Nominacija: Golden Tulip - Rebecca Miller
Locarno International Film Festival
2002 – Nominacija: Golden Leopard - Rebecca Miller
National Board of Review, SAD
2002 - Nagrada Special Recognition – za izvanredno filmsko dostignuće
Sundance Film Festival
2002 - Nagrada Cinematography Dramatic - Ellen Kuras
Velika nagrada žirija - Rebecca Miller

Uloge: Kira Sedžvik, Parker Posi, Feruza Balk Režija: Rebeka Miler

više o filmu


Izvor B92.net

KOMENTARI