TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Što te tata pušta samu?

izvor:


Džudi je slobodoumna i vesela devojka, koju je teško ometi u onomešto je namerila. Kada u lobiju jednog hotela ugleda muzikologa,Hauarda Banistera, ona odluči da ga prati. Njen pristup je, kao isve u vezi sa njom, jako direktan. Nažalost, Hauard već imaverenicu, Junis, koja je potpuna suprotnost Džudi.

Stvari se dodatno komplikuju kada se Džudina torba, puna njenog donjeg veša, zameni sa Hauardovom torbom, koja se pomeša sa torbom gospođe Van Hoskins, koju na kraju zamene sa torbom gospodina Smita…

What's Up, Doc? (1972)

Žanr: komedija, romansa



Zanimljivosti:

· “Što te tata pušta samu” prvi je američki film u kome su na odjavnoj špici potpisana imena kaskadera koji su učestvolali u snimanju.

· Kada je producentima ponestalo automobila za scene jurnjave, reditelj Piter Bogdanović naložio je članovima ekipe da iznajme dva automobila i obavezno uzmu polisu koja pokriva troškove sudara.

· Ekipa filma nije imala dozvolu grada San Franciska za vožnju po betonskim stepenicama Alta Plaza parka. Stepenice su tokom snimanja ozbiljno oštećene i dan danas se ta oštećenja vide. Od tog incidenta, grad San Francisko traži da filmska ekipa obavezno ima dozvolu koja se izdaje na osnovu scenosleda u kojem se, do detalja opisuje šta se dešava u sceni.

· Bilo je potrebno mesec dana da se snimi završna scena potere. Koštala je milion dolara, što je bila četvrtina budžeta.

· Barbara Strejsend nije želela da snimi film, mislila je da neće biti zabavan, čak je tvrdila da će biti potpuni promašaj. Da je njena procena pogrešna pokazuje činjenica da je u SAD film zaradio 66 miliona dolara, i tako postao treći najisplativiji film 1972. godine, odmah iza “Kuma” i “Posejdonove avanture”.

· Reditelj Piter Bogdanović je našeg porekla. Sin je emigranata koji su bežali od nacista za vreme Drugog svetskog rata. Njegov otac bio je srpski slikar i pijanista Borislav Bogdanović, a majka Herma bila je potomak bogate jevrejske porodice iz Austrije.

Režija: Piter Bogdanović Uloge: Barbara Strejsend, Rajan O’ Nil, Medlin Kan

više o filmu


Izvor B92.net

KOMENTARI