TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Sudija Falkone

izvor:


Istinita priča o životu i radu poznatog italijanskog tužiocaĐovanija Falkonea koji je rizikovao svoju karijeru, i na krajuživot, kako bi italijansku mafiju napokon doveo pred lice pravde.Krajem 1970-tih, Đovani Falkone se vraća u svoj rodni grad Palermokako bi se borio protiv ojačale mafije. Policija i državne vlastisu nezainteresovanje za rešavanje problema, a korumpcija cveta.

Oni koji pokušaju da se bore protiv mafije završavaju ubijeni na ulici. Svaki oblik borbe postaje gotovo nemoguć. Zajedno sa svojim kolegom Paolom Borselinom, Falkone hrabro pokreće istragu, pri čemu obojica svesno rizikuju svoje živote i živote svojih najbližih.

Istraga napokon daje pozitivne rezultate... Mafijaš Tomaso Busketa završava u zatvoru i pristaje da svedoči. Falkoneova istraga i Busketovo svedočenje rezultiraju najvećim mafijaškim suđenjem u istoriji, pri čemu je uhvaćeno i osuđeno čak 475 ljudi.

Falkone je 23. maja 1992. godine ubijen u bombaškom atentatu, pri čemu su poginuli i njegova supruga Frančeska i trojica telohranitelja. Ipak, Njegova smrt uticala je na italijansku Vladu i pokrenute su brojne akcije kako bi se mafija jednom za uvek uništila.

Excellent Cadavers/Falcone, TV 1999.
Žanr: drama

Režija: Riki Tonjaci Glumci: Čez Palminteri, Lina Sastri, F. Marej Abraham

dalje


Izvor B92.net

KOMENTARI