TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Teken

izvor:


Civilizacija kakvu poznajemo uništena je, a zamenio ju je novisvetski poredak sa svemoćnim korporacijama koje kontrolišu čitavuplanetu. Amerika je pod totalitarnim vođstvom moćne korporacijeTeken na čijem je čelu apsolutni vladar. Oni koji žive izvan zidinaMetropole puni su straha i očaja, bore se za opstanak protivizgnanika u okrutnom svetu kojim vlada manjak resursa.

Jin uspeva da se izdigne iz siromaštva, a vodi ga jedino želja da ubije čoveka koji je ubio njegovu majku. Da bi uspeo da se osveti, Jin mora da pobediti najelitnije borce i osvoji nemilosrdni turnir koji sponzoriše Teken korporacija. Međutim, na svom putu otkriće prošlost koju je majka pokušavala da sakrije od njega i moraće da shvati da mu budućnost preti uništenjem.

Tekken, 2010.

Žanr: akcija



Zanimljivosti o filmu:

- Film je zasnovan prema istoimenoj borilačkoj video igrici kompanije Nameko, koja je prodata u 41 milion primeraka.

- U maju 2012. godine otvoren je muzej Tekena u Osaki, i Japanu. U muzeju se najaze figurice, umetnički predmeti, biste u realoj veličini Teken junaka, kao i raznorazne prateći promotivni materijali koji su pratili prodavanje igrice. Ulaz u muzej je slobodan…

- Na internetu postoji čitav portal posvećen ovoj igrici. Na adresi eng.tekkenpedia.com, možete pronaći istoriju svakog junaka, galerije, priče, odnose, video klipove, priloge koje su pravili fanovi, forume, diskusije.

Uloge: Džon Fu, Keli Overton, Keri Hirojaki Tagava Režija: Dvajt H. Litl

više o filmu


Izvor B92.net

KOMENTARI