TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

U zamci

izvor:


Vrlo dinamičan, film ”U zamci” uvući će vas u svoju priču tako daćete se osećati kao da i sami prolazite kroz ono što prolazelikovi. Glumačku ekipu ovog trilera iz 2002. godine čine KevinBejkon, Šarliz Teron, Dakota Faning i Kortni Lav - drugim rečima,jedna od najpoznatijih imena današnje holivudske kinematografije. Urediteljskoj stolici našao se Luis Mandoki koji se proslavio filmom”Poruka u boci”, sa Kevinom Kosnerom u glavnoj ulozi.

Džo i Marvin su saradnici u teškim kriminalim delima. Oni otimaju decu bogatih roditelja i od njih traže novac, preteći da će dete ubiti. Njihova nova žrtva postaje par Dženings. Vil je doktor, a njegova žena je lepa Karen, sa kojom ima šestogodišnju devojčicu Abigejl. Žive u prostranoj kući u Oregonu, na lepoj lokaciji, pored jezera.

Kriminalni duo rešava da provali u kuću onog jutra kada Vil odlazi u Portland, gde treba da učestvuje na konferenciji. Nakon što Karen ostavi malu Abigejl samu, Džo i Marvin upadaju u kuću i otimaju je.

U kriminalnu priču upletena je Džoova supruga Šeril, čiji je zadatak da na konferenciji drži Vila po strani, kako ne bi saznao šta se dešava u njegovoj kući.

Abegnejl je oteta, a Karen dobija poziv od Džoa. Govori joj da će, ako prijavi bilo šta policiji, ostati bez svoje devojčice. Sa druge strane, Vil je zarobljen od strane Šeril. Roditelji nemaju mnogo izbora. Stvar postaje dramatična kada kriminalci shvataju da Abigejl ima težak oblik astme, a nedostatak lekova joj stvara ozbiljne probleme.

Jedna od bitnih karakteristika dobrih trilera su sasvim neočekivani obrti. Film ”U zamci” svakako može da se pohvali baš time. Pažnju bez prekida drži tokom svojih 106 minuta, a dinamika ne posustaje ni na sekund.



Trapped, 2002.

Žanr: triler

Uloge: Kevin Bejkon, Šarliz Teron, Kortni Lav, Dakota Faning Režija: Luis Mandoki

više o filmu


Izvor B92.net

KOMENTARI