TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Ugroženi

izvor:


Vin Garano je detektiv, zvezda u usponu među policajcimaMasačuseca. Okružni tužilac Monik Lamont šalje ga u Tenesi daistraži nerešeni slučaj ubistva koje se dogodilo pre 20 godina.Monik veruje da je pronašla “savršeno ubistvo” koje će jojposlužiti da dokaže svoju odlučnost u borbi protiv kriminala - sveto da bi osigurala svoje mesto u Gornjem domu američkog Kongresa.

Uz pomoć koleginice Skajs, Vin prati trag koji ga vodi do ubice u Noksvil, a onda nazad do Bostona, gde klupko počinje da se odmotava.

At Risk (TV 2010)
žanr: krimić

O Patriši Kornvel

Patriša Kornvel je pisac krimića čiji su romani su prevedeni na 36 jezika u više od 50 zemalja širom sveta. Rođena je 9. juna 1956. godine u Majamiju, u državi Florida, a odrasla je u Severnoj Karolini. Njen otac Sem Danijel, radio je kao branilac u Vrhovnom sudu. Otac je porodicu napustio na Božić 1961. godine nakon godina emotivnog zlostavljanja. Patriša se sa majkom i bratom seli u Severnu Karolinu, gde majku ubrzo hospitalizuju zbog duboke depresije, a decu smeštaju u hraniteljske porodice.

U svojim kasnim tinejdžerskim godinama Patriša je bila anoreksična i depresivna. Nakon diplomiranja na Dejvidson koledžu počela je da radi za lokalne dnevne novine Šarlot Observer. U to vreme se udala za svog profesora englesog jezika Čarsa Kornvela koji je od nje bio stariji sedamnaest godina. Čarls je ubrzo prestao da predaje i postao sveštenik. Kao novinar početnik radila je gotovo sve od televizijskog programa do crne hronike. Te godine je osvojila i Nagradu za istraživačko novinarstvo koje dodeljuje Asocijacija novinara Severne Karoline. Od 1984. do 1990. godine Patriša je radila kao administrator u kancelariji glavnog patologa okruga Ričmond u državi Virdžinija. Takođe je volontirala u policijskoj stanici Ričmond. Od supruga Čarlsa razvela se 1989. godine.

Rukopis za debitantsko ostvarenje Postmortem (1990) odbile su sve velike izdavačke kuće. Kada se konačno pojavio izdavač zainteresovan za Postmortem, Patriši Kornvel je pošlo za rukom ono što do tada nikome nije – osvajanje čak pet nagrada za prvi roman. Priznanja su stigla sa obe strane Atlantika: Edgar, Creasy, Anthony, Macavity i Prix du Roman d'Aventure završili su u njenim rukama za roman u kom je svet upoznao novu heroinu žanra - Kej Skarpetu.

Patriša Kornvel živi u Ričmondu, u državi Virdžinija. Član je volonterskih grupa za pomoć žrtvama nasilja.

Uloge: Endi Mekdauel, Danijel Sunjata, Anabet Giš Režija: Tom Mekloklin

dalje


Izvor B92.net

KOMENTARI