TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Formula uspeha (Moneyball)

izvor:





“Formula uspeha” donosi istinitu priču o Biliju Binu, generalnom menadžeru “Oklend Ejza” i njegovom uspešnom pokušaju da sastavi bejzbol ekipu tako što angažuje igrače na osnovu kompjuterskih analiza.


Zasnovan na istinitoj priči, “Formula uspeha” je film za svakog ko je ikada sanjao o tome da krene u borbu protiv sistema. Bred Pit igra Bilija Bina, generalnog menadžere “Oklend Ejza”, koji pokušava da sastavi tim i doživljava proviđenje: Svo konvencionalno znanje o bejzbolu je pogrešno.

Prisiljen da sa ograničenim sredstvima stvori novi tim, Bin će morati da nadmudri bogatije klubove. Ovaj nekadašnji sportista udružuje se sa ekonomistom Piterom Brendom, koji je diplomirao na Jejlu, i zajedno s njim počinje da angažuje jeftine igrače koje su skauti proglasili lošim, ali koji su itekako sposobni za dobru odbranu, optrčavanja i pobede.

To je više od bejzbola, to je revolucija koja predstavlja izazov tradicionalnom načinu treniranja, a Bin postaje glavna meta za sve koji ga optužuju da bejzbol ostavlja bez srca i duše.

Režija: Bennett Miller    

Glume: Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, Robin Wright, Chris Pratt

Izvor: http://www.hbo.rs


KOMENTARI