TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Fotografije za jedan sat (One Hour Photo)

izvor:


Drama / 96 min.
SAD, 2002


U ovom debi ostvarenju režisera Marka Romaneka komičar Robin Vilijams napravio je izlet iz svog žanra u napeti triler. Simur "Si" Periš (Vilijams) vodi foto-radnju u okviru velikog diskonta. On je posvećen svom poslu i ponosan na to što radi.

Sijeve omiljene mušterije su Nina i Vil Jorkin (Koni Nilsen i Majkl Vartan), privlačni i veseli mladi par koji ima devetogodišnjeg sina Džejka (Dilan Smit). Dok Si jedva čeka da Jorkovi donesu novi film na razvijanje (što redovno rade od Džejkovog rođenja), oni njega posmatraju kao dobroćudnog i bezopasnog ekscentrika. Ono što Jorkinovi ne znaju je da je Si izuzetno usamljen čovek, koji već godinama pravi sopstvene primerke njihovih fotografija zamišljajući sebe kao "ujka Sija", člana porodice.

A njegov svet biće potpuno uništen kada nova mušterija donese film na razvijanje na kome se nalaze fotografije koje ukazuju na to da je Vil neveran. Saznanje da bi se njegova idealna porodica mogla raspasti, dovešće Sija do tačke pucanja... Ovaj film premijerno je prikazan u takmičarskom programu Sandens festivala 2002. godine.

Uloge:  Robin Vilijams, Koni Nilsen, Michael Vartan

Režija:  Mark Romanek


KOMENTARI