TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Francuski poljubac (French kiss)

izvor:







Kate (M. Ryan) je preko ušiju zaljubljena u Charlieja (T. Hutton), ali on ne može da odluči za ženidbu. Jednog dana Charlie otputuje avionom u Pariz na neki kongres. Kate ne ide s njim jer se panično boji putovanja avionom. Charlie joj se javi iz Pariza i kaže da se zaljubio u Francuskinju Juliette (S. Anbeh).


Šokirana Kate ukrca se u prvi avion za Pariz. Kraj nje sedi Francuz Luc (K. Klein), sitni lopov, koji je negde ukrao dijamantsku narukvicu i sad je krije u Kateinu torbicu kako bi prošao carinu bez problema. Kate oslazi u luksuzni pariski hotel u kojem je odseo Charlie. Čvrsto je odlučila da se s njim vrati kući.

Pojavljuje se drugi sitni lopov, Bob (F. Cluzet), i dok ona pada u nesvest gledajući kako se Charlie ljubi s Francuskinjom, on joj krade torbicu. U tom trenutku stiže Luc sa namerom da neprimetno iz Kateine torbice ukrade "svoju" narukvicu. Kad shvati da je Kateina torbica s narukvicom ukradena, kreće sa Kate u potragu za Bobom. Pronalaze i njega i torbicu, a Luc iz torbice vadi vrećicu s komadićem američke vinove loze uz koju je bila pričvršćena narukvica. Pozdravlja se sa Kate, ali kasnije vidi da narukvice nema u zamotku.

Za to vreme ona očajna luta Parizom sa malo novca i bez pasoša koji joj Bob nije vratio. Ponovo traži Charlieja, ali saznaje da je otputovao u Cannes. Na železničkoj stanici sreće Luca u potrazi za narukvicom. Njemu je, pak, za petama policijski inspektor Jean-Paul (J. Reno) kojeg mu je na leđa natovario Bob...

Ovom zabavnom filmu u duhu američkih ljubavnih komedija iz tridesetih godina, u kojima su ljubavne pustolovine doživljavali parovi koje je samo neverojatna sudbina mogla spojiti, poseban šarm daje dvoje glavnih glumaca - M. Ryan i K. Kline.

Trajanje:  107 min.

Uloge:  Meg Ryan, Kevin Kline, Timothy Hutton, Jean Reno, François Cluzet, Susan Anbeh

Scenario:  Adam Brooks

Reditelj:  Lawrence Kasdan

Žanr:  ljubavna komedija



KOMENTARI